Ernest Maragall ha acusat el sindicat policial Jusapol de ser "el braç armat" de Ciutadans. Ha fet referència d'aquesta manera a algunes informacions que apunten que Jusapol té relació amb el partit d'Albert Rivera i Inés Arrimadas.

El conseller ha confirmat el que ja se sap des de fa dies, que serà el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona; això si, abans haurà de passar per un procés de primàries internes on tot apunta que tindrà com a mínim, un contrincant.

En una convocatòria als mitjans ha anunciat que inicia "convençut" el procés per optar a ser alcalde de la ciutat. Ha reconegut però que la decisió no ha estat fàcil i que ha estat fruit d'una "meditació profunda". Segons ha dit, a l'hora de decantar-se per aquesta opció ha tingut en compte diverses variables: "l'edat, la família i la honorabilitat del cognom Maragall".

Maragall ha descartat una llista unitària independentista a la ciutat de Barcelona i ha afirmat que es presenta a candidat a l'alcaldia "perquè Barcelona vol mostrar el què ja és i curar les ferides obertes". "La meva decisió és Barcelona. Venim a remoure", ha sentenciat.

L’actual conseller d’exteriors, Ernest Maragall és l’aposta forta del partit després de la renúncia d’Alfred Bosch, una renúncia forçada -i “un sacrifici” en paraules del propi Bosch- per aplanar la cursa a l’alcaldia de la ciutat després de l’entrada d’un actor tan fort com és l’exprimer ministre francès Manuel Valls.

En una assemblea extraordinària celebrada el 21 de setembre, Bosch va anunciar la seva renúncia i va demanar a la militància que “abracessin” Maragall. També va explicar que la decisió s’havia pres de comú acord amb Oriol Junqueras i Marta Rovira.