Després de la conferència que va fer ahir al vespre al CCCB i que va deixar fora més d'un centenar de persones, Manuel Valls s'ha tornat a presentar aquest matí davant la premsa demanant disculpes pels problemes d'aforament i responent totes les preguntes primer, les de la premsa local.

Valls ha anunciat que la plataforma amb la qual es presentarà a les eleccions municipals durà el nom de "Barcelona, capital europea" i sobre qui l'acompanyarà no ha volgut desvelar encara cap nom perquè "hi ha temps". Tot i això ha assegurat que el mes de novembre es farà un gran acte per presentar "la plataforma, l'eix del programa i l'equip que m'anirà acompanyant". Tant sols ha dit que aplegarà "gent de tendències diverses, de tots els horitzons" perquè "estem en marxa".

Manuel Valls - SergiAlcazar

Valls durant la roda de premsa d'aquest matí / Foto: Sergi Alcàzar

Com ja va fer ahir, l’exprimer ministre francès ha reiterat que és un candidat “independent” amb un projecte “per Barcelona” que ha “d’interessar a tots els barcelonins” i, novament, ha parlat del deteriorament de la ciutat, de la sortida d’empreses i de la pèrdua de llocs als rànquings europeus.

Valls ha fugit d'estudi quan se li ha preguntat pel suport de Ciutadans i per possibles acords amb PP i PSC. Tot i que de les seves paraules es despren el suport de la formació taronja ha dit que primer de tot és candidat de tots els barcelonins malgrat "no vaig en contra dels partits". Això si, ha aprofitat l'avinentesa per deixar caure que la seva presentació ha "mogut" el panorama polític. "Qui sap si ha generat un terratrèmol", ha comentat.

A Colau: "No és fàcil gestionar una ciutat quan no estàs preparat per fer-ho"

Manuel Valls s'ha presentat com un candidat "moderat" que no vol tenir "enemics" i no vol tampoc "baixar al nivell dels insults". L'alcaldable per Barcelona no entén per què l'actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau no se "n'alegra" per un barceloní que ha estat primer ministre de França i que vol presentar-se a l'alcaldia.

Tot i això ha dit que respecte a Colau perquè gestionar una ciutat no és fàcil. Amb to seriós ha dit que "no és fàcil" estar al capdavant d'una ciutat quan pateix la sacsejada d'uns atemptats, i amb to irònic ha comentat que "tampoc és fàcil" gestionar la ciutat quan "no estàs preparat per fer-ho". "Tampoc és fàcil gestionar una ciutat quan es promés que ho resoldries tot i no ho has fet", ha reblat. 

Sense màsters, només amb el batxillerat

Manuel Valls també s'ha referit a la polèmica dels màsters, ho ha fet a petició dels periodistes que li han demanant si havia "revisat" el seu currículum. Ha declarat que no té màsters "perquè quan no en tens és millor no presentar-los" i que només compta amb el batxillerat: "El meu màster és el de la vida i amb el meu batxillerat he arribat a primer ministre de França"

Una altre de les curiositats que ha anunciat és que viurà a París, "al carrer París de Barcelona", ha bromejat. El què no ha dit és el número, per no molestar -encara- el veïnat.