Ernest Maragall, candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, ha respost aquest dijous amb extrema cruesa les declaracions d'Ada Colau

L'alcaldessa va recriminar ahir a Esquerra i el PDeCAT que tombessin els pressupostos del govern espanyol, ho va qualificar "d'error històric" i els va acusar d'actuar per "interessos partidistes i perjudicar la gent". I va anar més enllà assegurant que amb el bloqueig dels comptes, els independentistes obren la porta a l'extrema dreta. 

Per a Maragall, aquests retrets són inadmissibles. Des del seu punt de vista, "Colau barreja indiferència i mesquinesa" i actua amb "càlcul electoral". L'alcaldable republicà ha recordat a l'alcaldessa que "avui Junqueras, Forn i la resta representen a tots els ciutadans, també a ella i a tota la institució. I si no és conscient d'aquesta evidència, vol dir que no està a l'alçada d'aquesta responsabilitat". I ha rematat que "no es pot pretendre que valgui igual una partida pressupostària que un atac a la llibertat". 

ernest maragall escolta junqueras   marc puig

Maragall i la resta de membres del seu equip han seguit la declaració d'Oriol Junqueras al Tribunal Suprem des d'un casal d'ERC a Ciutat Vella. Des d'allà ha qualificat de "delicte d'Estat" que Forn no pugui estar exercint, en llibertat, de candidat a l'alcaldia perquè "s'està adulterant la democràcia".