La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha demanat a Pedro Sánchez que "no busqui excuses" i que no sigui "còmplice" de la "criminalització ferotge" cap al moviment independentista intentant associar independentisme amb terrorisme.

D'aquesta manera Vilalta ha contestat al president espanyol en funcions, que aquest dissabte va insistir que l'independentisme condemni "qualsevol tipus de violència que vingui d'algun grupuscle separatista". Vilalta ha dit que "ja n'hi ha prou" i que "no tot s'hi val" i demana que cessi la "maquinària de les clavegueres de l'Estat" que només vol, diu, la criminalització del moviment independentista. També ha assenyalat que el moviment independentista "mai ha sigut violent i mai ho serà".

Marta Vilalta també ha dit a Sánchez que "si es tracta de condemnar la violència", que comenci per condemnar la violència policial que hi va haver l'1-O a Catalunya quan es va "pegar a la ciutadania que només volia votar". Vilalta ha finalitzat remarcant que l'independentisme "mai ha comès cap atemptat terrorista ni cap acció violenta" i ha afegit que és un projecte legítim suportat per "milions de vots" i per un moviment "totalment pacífic i democràtic".

La portaveu d'Esquerra també ha valorat la decisió de la CUP de presentar-se a les eleccions espanyoles del 10 de novembre. Ha dit que "és una bona notícia" i que "celebren" que es presenti perquè la ciutadania pugui escollir el "màxim d'opcions" per tal de poder representar "aquesta pluralitat" dins el món independentista. Vilalta diu que l'important és que cap vot independentista es quedi "a casa" el proper 10 de novembre. També ha remarcat la necessitat de, dins la pluralitat, treballar per la "unitat d'acció " per arribar a acords a "tot arreu" i també a les institucions de l'estat espanyol.

Marta Vilalta ha assistit aquest diumenge a la 64ena edició de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida.