El president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha tornat a insistir en la idea que l'independentisme condemni una eventual acció violenta d'alguna de les seves organitzacions.

En el comitè federal que el PSOE ha celebrat aquest dissabte a la seva seu del carrer Ferraz (Madrid), Sánchez ha advertit: "El seu error ha estat total, el seu naufragi ha estat absolut, però encara estan a temps d'evitar més errors. Demano des d'aquí que condemnin qualsevol tipus de violència que vingui d'algun grupuscle del moviment independentista".

Tot seguit, Sánchez ha carregat contra l'independentisme deixant anar a tort i a dret determinats eslògans emprats per l'espanyolisme que han estat aplaudits pels socialistes que s'han congregat avui a la seu de la formació socialista. "Espanya és una plena democràcia plena. És un Estat de dret", ha afirmat fanfarronament.

"No existeixen presos polítics, ha advertit tot afegint que "hi ha ciutadans processats per un tribunal que apliquen lleis aprovades democràticament", en referència als líders independentistes empresonats des de fa dos anys de forma preventiva per l'organització del referèndum de l'1-O.

Sánchez també ha volgut treure pit sobre el "constitucionalisme" del PSOE i ha advertit que "defensaran" la carta magna espanyola "sense cap dubte". "Defensarem l'actuació independent dels jutges i dels cossos i forces de seguretat de l'Estat", ha avisat i ha lloat "la bona feina de la Guàrdia Civil".

Per últim sobre el procés català, Sánchez no ha volgut evitar vantar-se de la situació dels presos. "Estan reclosos en centres administrats per la Generalitat i custodiats per funcionaris de la Generalitat".