Les converses per l'entrada d'ERC al govern de Barcelona existeixen, però només són converses i el partit no està en el moment de decidir si forma part de l'equip de govern de Jaume Collboni. Aquest és el missatge que ha transmès la portaveu dels republicans Raquel Sans, després que aquest mateix dilluns Ada Colau assegurés que apostava per un "govern progressista" immediat a la capital catalana, format per PSC, Barcelona En Comú i ERC. "Divendres, Alamany reconeixia a les converses amb el PSC i Jaume Collboni, però no estem en cap fase de decidir sobre res", ha subratllat Sans, que ha recordat que els únics que han "manifestat" la voluntat de formar part del govern municipal són Xavier Trias i Ada Colau.

Sans també ha aprofitat l'ocasió per retreure a Colau que si bé des de les passades eleccions del mes de maig ha apostat reiteradament per un tripartit d'esquerres, no fes el mateix el 2019 quan Ernest Maragall i ERC van guanyar les eleccions, però ella va repetir com a batllessa amb els vots del PSC i Manuel Valls: "Ens hauria agradat que la voluntat que mostra ara Colau per un govern d'esquerres l'hagués tingut també fa quatre anys". Segons Sans, les converses entre el PSC i ERC demostren que el seu partit està disposat a "parlar amb tothom", però ha advertit que si finalment s'ha de decidir sobre l'entrada de la formació en el govern municipal, qui ha de tenir la darrera paraula és la Federació de la capital catalana, tot i que no ha aclarit si ha de ser a través d'una consulta a la militància. 

Objectiu, esgotar legislatura 

Davant les noves informacions sobre l'Operació Catalunya, publicades a ElNacional.cat, Sans ha constatat que aquestes demostren que "la realitat supera la ficció" i evidencia "que l'Estat està disposat a tot per lluitar contra els que pensem diferent". Tot i que la portaveu dels republicans ha assegurat que "malauradament" no és una sorpresa, els preocupa que "aquestes actuacions antidemocràtiques es puguin arribar a normalitzar en la nostra societat". Preguntada per la decisió de la Fiscalia d'investigar l'Operació Catalunya per la persecució al fiscal superior Rodríguez Sol, Sans ha conclòs que "qualsevol mecanisme" per esclarir les darreres informacions serà benvingut pels republicans. 

Fa tan sols dos dies que la direcció d'ERC va avalar a Pere Aragonès perquè el president de la Generalitat repeteixi com a candidat en les eleccions al Parlament, previstes per a principis de 2025 si no hi ha cap avançament electoral. Raquel Sans l'ha descartat, com havia fet hores abans el mateix Aragonès, assegurant que l'objectiu és esgotar la legislatura, aprovant abans els pressupostos per aquest any, que continuen negociant amb PSC, comuns, Junts i la CUP. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!