La Fiscalia de Catalunya ha anunciat aquest dilluns l'obertura d'una investigació arran de les informacions que indiquen que la persecució de la policia patriòtica contra l'independentisme va incloure el fiscal superior de Catalunya Martín Rodríguez Sol. Entre la nova documentació publicada els darrers dies en relació amb l'Operació Catalunya apareix un document, amb l'encapçalament del Ministeri de l'Interior i de la Unitat d'Afers Interns de la Direcció General de la Policia, en què es proposa investigar els possibles "vincles entre el fiscal superior de Catalunya Martín Rodríguez Sol i el partit Unió Democràtica de Catalunya i les comissions gestionades pels advocats del citat partit". La Fiscalia de Catalunya es proposa ara confirmar la veracitat d'aquest document i comprovar l'abast de l'actuació a què va donar peu.

🔐 NOVA INFORMACIÓ: García-Castellón, a la picota per Tsunami i per ignorar les evidències sobre l’Operació Catalunya

 

🔒 MÉS DOCUMENTACIÓ CONFIDENCIAL: les notes de la policia patriòtica mostren la cuina del setge a Trias i l'intent de tapar l'escàndol
 

El fiscal Rodríguez Sol va ser apartat del seu càrrec després de posicionar-se a favor de la possibilitat que els catalans decidissin sobre el seu futur. El fiscal, a més, va obrir una investigació sobre la publicació d'informacions falses contra Artur Mas i Jordi Pujol que finalment no va aconseguir tirar endavant.

El document sobre la investigació a què es va sotmetre a Rodríguez Sol va ser publicat a ElNacional.cat així com a La Vanguardia i Eldiario.es. I és en aquests dos mitjans en què se centra la petició de la Fiscalia. L'escrit en què s'anuncia l'obertura de la investigació se subratlla que la investigació a Rodríguez Sol "mai va ser posada en coneixement de cap òrgan judicial ni del ministeri fiscal, tot i que els agents encarregats així ho haurien hagut de fer.

La Fiscalia ha demanat la documentació que es va publicar i ha encarregat al comissari general de la policia judicial que investigui el cas per "determinar la veracitat del document", així com la data d'emissió i la identificació dels funcionaris responsables de la seva redacció. En cas que es confirmi l'existència d'aquest document, "s'haurà d'informar de manera específica sobre les actuacions policials a què hagués donat lloc en relació amb la persona de l'aleshores fiscal superior de Catalunya, l'autoritat policial que va dirigir les investigacions i la identitat dels funcionaris o autoritats als quals es va comunicar els resultats de la investigació eventualment practicada".

El text en què s'anuncia l'obertura de les actuacions per conèixer l'abast de la investigació a Rodríguez Sol subratlla que "els agents actuants no haurien comunicat al ministeri fiscal, ni el seu inici, ni el curs que les actuacions suggerides haguessin pogut seguir, tot plegat amb l'indissimulat objectiu de desacreditar l'aleshores màxima autoritat fiscal del territori d'aquesta comunitat autònoma i inquietar-la en l'exercici de la missió que l'article 124 de la Constitució Espanyola confereix a tots els fiscals".

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!