L'exalcaldessa de Barcelona i presidenta del grup municipal de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha reiterat la seva confiança en un govern tripartit progressista a la ciutat "vull pensar que és 100% probable. És el que va votar la ciutadania". En aquest sentit, Colau ha defensat que és la millor opció per al govern de Barcelona, ja entre PSC, ERC i els comuns, sumen 24 regidors, i per tant una majoria suficient per aprovar els pressupostos i "tirar la ciutat endavant". "Sempre hem defensat un govern d’esquerres per una ciutat que és progressista", ha afirmat. En una entrevista aquest dilluns a SER Catalunya, ha explicat que aquest dissabte es va trobar amb l'alcalde, Jaume Collboni, i "em va dir que sí, que prefereix un govern d'esquerres, i li vaig dir que comptes amb nosaltres". Colau també ha assegurat que un acord entre el PSC, ERC i els comuns podria obrir la porta a un tripartit a la Generalitat "és el que sempre ha defensat la nostra formació. Som una ciutat d'esquerres en un país majoritàriament d'esquerres. Sempre treballarem a favor d'això".

Colau ha celebrat que s'hagin desbloquejat les converses entre ERC i els socialistes, tal com van confirmar el divendres els republicans "és una bona notícia perquè hi hagi una majoria d'esquerres a la ciutat". "Uns i altres sempre s'excloïen perquè deien que no es veien governant junts. És una molt bona notícia si s'han desbloquejat els blocs que tenen a veure amb el Procés", ha dit. 

Trobada Colau-Collboni 

Ada Colau ha assegurat que per part dels comuns el pacte podria ser imminent. "No ha de ser difícil si hi ha voluntat, si es té clar, ens hi posem", ha apuntat. Tanmateix, ha afirmat que l'alcalde és la persona que ha de liderar les converses, però que en la trobada que van tenir el passat dissabte, "ens va dir que la seva primera opció és aquest govern estable, ampli i progressista". Colau ha evitat donar detalls sobre el contingut de la reunió, però sí que ha assenyalat que no van entrar en continguts concrets "vaig preguntar si la seva opció era un govern tripartit, amb la majoria més amplia del plenari. I va dir sí", ha explicat. L'exalcaldessa ha apuntat que Collboni ha tingut dubtes i que en algun moment es va plantejar formar govern amb Junts per Catalunya, però que ara es decanta per un pacte amb les formacions d'esquerres.

En relació amb les mesures més destacades del mandat de Colau —els eixos verds de l'Eixample, la connexió del tramvia i l'habitatge— ha afirmat que en els mandats anteriors els havien donat suport. En concret, sobre les superilles, els socialistes han mostrat les seves reticències, però amb l'ampliació del tramvia de la Diagonal a Verdaguer, Colau ha assegurat que no tindria sentit no continuar-ho. L'exalcaldessa ha recordat que l'habitatge és una prioritat pels comuns i demanarà al PSC que mantinguin l'obligació de fer un 30% d'habitatge públic a les noves promocions de pisos o grans rehabilitacions que es facin a la ciutat.