A pocs dies perquè es reprengui la taula de diàleg entre la Generalitat i l'Estat, ERC ha respost el PSC sobre la seva demanda -la qual també fan els comuns- de celebrar una reunió entre partits catalans. 

"Que no s'equivoqui el PSC. No fan falta governs alternatius sinó resoldre el conflicte a la taula de diàleg", ha afirmat aquest dimecres la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, en una atenció als mitjans des de Cardona (Bages), on la formació ha celebrat unes jornades de treball de cara a l'inici del curs polític encapçalades pel president, Oriol Junqueras

 

En aquest sentit, Vilalta ha desmentit que hi hagi un conflicte entre catalans, com reivindica tot l'espanyolisme, i ha apuntat que el conflicte és entre Catalunya i l'Estat. La republicana ha afegit que totes les qüestions en clau catalana es poden resoldre i debatre en el marc del Parlament

oriol junqueras jornades erc - acn

Junqueras, aplaudit quan entra a l'auditori Valentí Fuster de Cardona / Foto: ACN

Emplaçament a Junts

Vilalta també ha tornat a emplaçar Junts a remar en la mateixa direcció i enfortir la part catalana utilitzant els consensos de l'amnistia i l'autodeterminació. "Emplacem tots els actors que han de formar part d'aquesta taula, sobretot pel que fa a la part catalana, a sentir-nos forts. Perquè no hi anem sols a la taula, hi anem amb els consensos de país que passen per poder votar el nostre futur i que s'acabi la repressió", ha afirmat Vilalta, situant-lo en el 80% de la societat catalana.

Preguntada sobre si hi ha alguna novetat respecte la taula, ja que encara no se sap ni la data, ni qui hi assistirà, ni quin serà l'ordre del dia, Vilalta no ha avançat cap detall i només ha afirmat que ambdós equips dels executius ho estan ultimant tot.

També ha aclarit que el "soroll i les declaracions múltiples no ajuden" però ha afegit que "tothom pot estar tranquil" perquè la celebració de la trobada no perilla. Conscient que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, encara no ha confirmat si hi assistirà, la dirigent republicana ha reiterat que no entendrien que a la taula no hi participessin els dos presidents.

Pel que fa a la Diada, la republicana ha cridat a la mobilització i ha instat a "canalitzar" la força de la jornada a la taula de diàleg "per tal d'interpel·lar el govern de l'Estat a que cal resoldre el conflicte amb una solució democràtica".

Manifestació per l'aeroport

Preguntada sobre la manifestació contra l'ampliació de l'aeroport, Vilalta ha defensat que és perfectament coherent que membres d'ERC i del Govern participin a la mobilització perquè, segons ha explicat, defensen que les inversions en l'aeroport protegeixin el medi ambient i tinguin en compte la lluita contra el canvi climàtic. I ha criticat als comuns per reclamar a la Generalitat el que no fan al govern espanyol.

 

Imatge principal: la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en una imatge d'arxiu / Foto: ERC