Esquerra Republicana ha perdut l'alcaldia del municipi d'Altafulla (Tarragona) per una moció de censura avalada per Junts, entre altres formacions. Quatre regidors d'Alternativa per Altafulla, un regidor de Junts, Hèctor López Bofill, un regidor d'Ara Altafulla i un regidor no adscrit van fer front comú contra l'alcalde republicà, Jordi Molinera. La moció ha estat aprovada i Montse Castellarnau, d'Alternativa per Altafulla, s'ha convertit avui en l'alcaldessa, sent així la primera dona a ocupar aquest càrrec al consistori. La nova alcaldessa governarà el que queda de legislatura, és a dir, un any fins a les pròximes eleccions municipals. El motiu d'aquest moviment contra el ja exalcalde Molinera és degut a una situació "d'emergència" que viu el municipi després que el mar esfondrés la terrassa d'un restaurant i que l'executiu municipal es negués a fer un pla de xoc requerit per tota l'oposició.

 

Alternativa per Altafulla, que ocuparia l'espai ideològic de l'esquerra no independentista, prendrà el control de l'ajuntament amb l'aval de Junts. Per tant, a l'oposició se'n van els cinc regidors d'Esquerra Republicana que governaven en minoria i la regidora del Partit dels Socialistes, Imma Morales. A la pràctica, encara que la moció ha rebut el suport de set regidors, l'equip de govern estarà format per només cinc persones: els quatre regidors d'Alternativa per Altafulla i el regidor de Junts, Hèctor López Bofill. El plenari s'ha omplert de gom a gom per presenciar el relleu d'alcaldes on els retrets han estat la tònica de la sessió. El ple de la moció ha estat molt tens, ja que a part de l'afer de la platja, els regidors de l'oposició han retret mesures urgents que ells asseguren que propulsaran els pròxims mesos amb el nou executiu. Mesures urgents per solucionar problemes amb l'enllumenat de la urbanització  Brises de Mar, també obrir definitivament el Casal La Violeta o aplicar un conveni d'usos a l'Esplai i millorar la neteja dels carrers.

El ja exalcalde republicà, Jordi Molinera, ha retret a la nova alcaldessa les seves "fortes paraules" contra la seva persona. "Ha tingut paraules molt fortes, paraules que algunes nits s'han fet difícils de suportar", ha lamentat. També ha recalcat que la moció és "la moció de la mentida" i ha argumentat que aquesta legislatura ha estat "la més difícil de la història moderna". Molinera ha titllat la moció de ser una eina per "fer fora al partit més votat"  i ha dit que aquesta acció presentada per l'oposició "no és ètica" i es fa "des del ressentiment per uns mals resultats a les eleccions municipals del 2019". Des de Junts per Catalunya, López Bofill, s'ha assegurat que la moció de censura la va meditar molt més abans que esclatés el "desastre" de la terrassa a la costa. Bofill ha carregat contra Molinera per no "assumir responsabilitats quan va ser reprovat per masclista".