Els socis de Govern tornen a topar. Junts per Catalunya i Esquerra ofereixen versions contradictòries en relació al recurs que Puigdemont ha presentat contra la mesa del Parlament per haver-li retirat la delegació de vot ara fa tres mesos. 

Instants abans que arrenqués la reunió setmanal de la mesa, el vicepresident primer, Josep Costa, de JxCAT, ha explicat en una reunió informal amb periodistes que ell personalment va comunicar-li al president Torrent que s'impugnava l'acord de la mesa entre ERC i PSC que tombava la delegació de vot de Puigdemont. I ha afegit que, malgrat no compartir-ho, el president de la cambra va quedar-ne assabentat. Sobre els moitus pels quals s'ha presentat, ha assegurat que és un pas previ indispensable per poder arribar a instàncies europees. 

ERC nega que se'ls l'informés d'un nou recurs

Fonts de l'entorn del president del Parlament desmenteixen l'argumentació dels seus socis i neguen rotundament que se'ls comuniqués que s'havia presentat un recurs contra l'acord de la mesa. L'únic que va existir, asseguren, és una conversa en la qual el vicepresident Josep Costa va comentar de passada que al recurs ja presentat s'afegia una referència a l'acord de la mesa. En cap cas, diuen, es va parlar d'un nou recurs específic de cinquanta pàgines. Els republicans diuen que respecten la decisió, però deixen clar que se'ls fa difícil d'entendre aquest nou moviment, de demanar empara al TC, i opinen que era prescindible.