ERC ha tornat a demanar a JxCat que trenqui el pacte que manté amb el PSC a la Diputació de Barcelona. Aquest cop ho ha fet la secretària adjunta del partit, Marta Vilalta, que al ple sobre la corrupció​ ha instat el grup dels postconvergents a "construir una alternativa".

Vilalta ha assegurat que el pacte entre JxCat i PSC "és el pacte de la vergonya perquè hi havia alternativa" i ha assegurat que ara, a sobre, "blanqueja la corrupció". "No podem deixar ni una ombra de dubte a la segona institució del país", ha dit.

Vilalta, doncs, feia referència a la detenció de la presidenta de l'entitat i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC), la setmana passada per la presumpta Caixa B del Consell Esportiu de la ciutat metropolitana.

Anticipant-se a possibles rèpliques de JxCat, Vilalta ha rebutjat "cortines de fum" com el que seria, segons ella, trencar el pacte que els republicans mantenen amb els socialistes a ajuntaments com el de Sant Cugat, on precisament van expulsar de l'alcaldia a JxCat.

"El debat no és trencar pactes en ciutats on governa l'independentisme, sí, parlo de Sant Cugat. Aquests pactes han posat fi a anys de males praxis que no agradaven gens ni mica. No és el mateix. El pacte a la Diputació blanqueja la corrupció", ha afirmat.

Operació Volhov

La republicana ha apuntat que les acusacions del cas Volhov són un "muntatge policial" de la Guàrdia Civil i una "peça" més de la causa general contra l'independentisme. Ha defensat que cal "destapar" les clavegueres de l'Estat que fan "guerra bruta" i "males praxis" en nom de la unitat de l'Estat. "A Espanya es paga més car ser demòcrata que ser un lladre", ha resumit.

Finalment, ha defensat la "netedat" d'ERC en corrupció i ha afirmat que els dirigents del seu partit que són perseguits i condemnats ho són per la "repressió" i no per la corrupció. "Per molt que vomitin mentides no podran associar-nos la corrupció", ha assegurat.