El pacte de no agressió que van segellar en la intimitat Pere Aragonès i Laura Borràs s'ha anat humitejant a mesura que avançava la campanya i pràcticament ha quedat ja en paper mullat. El pla inicial era limitar-se a al·lusions velades, i reservar altres quadres del partit les crítiques. Tots dos candidats intenten ignorar-se tot el possible per evitar entrar al cos a cos, fins que se'ls burxa. El cap de llista d'ERC ha aparcat les evasives per replicar Carles Puigdemont, que ha condicionat la investidura d'Aragonès a que assumeixi el seu programa netament independentista

"Davant la possibilitat que Illa i el PSC tinguin la presidència de la Generalitat, cap independentista es pot inhibir", ha manifestat Aragonès, que parteix de la base que els republicans quedaran per davant de Junts el 14 de febrer. Amb la vista fixada en aquest horitzó, planta la llavor del dubte sobre si la candidatura de Borràs serà capaç de mirar cap a una altra banda i no donar suport als de Junqueras, encara que això signifiqui entregar les claus del Palau de la Generalitat a Salvador Illa. Són declaracions durant la roda de premsa que ha organitzat l'Agència Catalana de Notícies. 

"No m'imagino un escenari en que hi hagués una força independentista que decidís que li és millor que presideixi la Generalitat Salvador Illa amb el suport de VOX, que no pas un president d'ERC. No m'ho podria arribar ni a imaginar", ha sentenciat. De fet, de portes endins, els republicans no amaguen la desconfiança que els generen els socis de Junts i la possibilitat que aquesta hipòtesi acabi sent realitat com va passar a la Diputació de Barcelona. 

Tanmateix, Aragonès segueix proclamant que no vol "entrar en una campanya de retrets amb Junts", perquè no són els seus "adversaris": Amb aquest mateix argument, aquest dimecres, el cap de llista d'ERC rebutjava l'oferta de Borràs de celebrar un debat a tres amb Salvador Illa

Exigeix que Borràs es disculpi

La topada entre els socis de Govern sobre una hipotètica investidura d'Aragonès és només un altre capítol de la història inacabable de batalles entre Junts i ERC. El penúltim va ser fa 24 hores, arran d'una entrevista de Laura Borràs a El Paísen la qual afirmava que a Junqueras el van condemnar per corrpució. La presidenciable de Junts assimilava la seva investigació per una presumpta adjudicació a dit de contractes públics quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes a la persecució sistemàtica contra líders independentistes. 

El símil ha indignat Esquerra Republicana. "Es demanen disculpes i endavant", ha raonat Aragonès. Sobre la causa oberta contra Borràs, ha explicat que cal esperar que "avanci" per poder aclarir si realment es tracta o no d'un cas de corrupció.