Si les relacions entre les cúpules de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana ja eren tenses, amb la campanya en marxa, els retrets han pujat de decibels. Aquest dimecres hi ha hagut un nou capítol. L'origen ha estat l'entrevista que la candidata Laura Borràs ha fet al diari El País. Una de les seves respostes, en la qual vincula el seu cas de presumpta corrupció a l'empresonament d'Oriol Junqueras, ha indignat els republicans. 

Durant l'entrevista, els periodistes collen la candidata de Junts amb preguntes sobre la seva imputació per quatre possibles delictes —prevaricació, malversació, frau i falsedat documental— quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Concretament, li demanen si considera "raonable ser candidata i estar imputada per corrupció". Borràs respon que "els últims presidents estan tots inhabilitats i tenim un vicepresident pres, condemnat per corrupció". 

La rèplica de Borràs ha encès els seus socis de Govern. Tant, que la secretària general d'ERC ha acabat exigint-li una rectificació. Ho ha fet a través del seu compte de Twitter. Marta Rovira recorda a la cap de llista de Junts que Junqueras "compleix una condemna política de 13 anys de presó pel referèndum de l'1-O, igual que Turull i Forn". Afegeix que no és "responsabilitat" d'ERC que s'hagi trobat "amb aquestes preguntes" i que ells no hi tenen "res a veure i l'1-O tampoc". 

Causa general contra l'independentisme?

Des del moment de la seva imputació, Laura Borràs s'ha defensat posant la seva persecució judicial al sac de la causa general que l'independentisme denuncia que hi ha contra el moviment i que ja suma més de 3.000 represaliats. 

I d'aquí la vinculació que fa a l'entrevista. A Junqueras el van condemnar no només per sedició i desobediència, sinó també per malversació, un delicte relacionat amb corrupció. A ella també se li atribueix una possible malversació. 

A ERC incomoda aquesta comparació. Apunten que no té res a veure una imputació per una suposada adjudicació irregular de contractes a dit amb haver actuat contra la llei per fer el referèndum. De fet, el mateix Oriol Junqueras va advertir aquest dimarts que si fos militant d'ERC, Laura Borràs no hauria pogut ser candidata