Avaries, incidències i retards que s’han convertit en el maldecap diari de milers de catalans, que fan servir —o intenten fer servir— el servei de Rodalies. El caos de la principal infraestructura ferroviària de Catalunya també s’ha convertit, en el context actual, en una qüestió de campanya electoral. Junts per Catalunya n’ha responsabilitzat Esquerra Republicana… i els republicans apunten cap al PSC. El líder del partit Oriol Junqueras, que avui ha pujat a la R2 i n'ha patit les incidències, assenyala directament la responsable del desgavell: la ministra de Transports, la catalana Raquel Sánchez. I per això en demanen la seva reprovació i dimissió

Les atencions als mitjans previstes per Oriol Junqueras han hagut de canviar d'hora justament per les incidències a la línia R2 de Rodalies. Un cop a l'estació de Vilanova i la Geltrú, el president d'ERC ha carregat contra la ministra socialista "per la seva incapacitat de gestió". En aquest sentit, els republicans retreuen les "rialles i burles" del PSOE davant les queixes dels usuaris i les promeses d'inversions que mai no arriben. "Ens posem al servei de la ciutadania per exigir la reprovació i dimissió de Raquel Sánchez", ha reblat el dirigent republicà. 

Per tot això, Junqueras ha tornat a demanar el traspàs íntegre de la infraestructura de Rodalies al Govern de Catalunya: "Tothom sap que quan la Generalitat assumeix les competències, la xarxa funciona infinitament millor, com és el cas dels Ferrocarrils de la Generalitat". En canvi, els socialistes "no només són incapaços de resoldre el problema, sinó que l’agreugen”. I ha reivindicat la seva força com a "únic partit que és en condicions d’obligar el PSOE a fer allò que, si no, no fa”

El Servei Meteorològic deixa en evidència

La hipòtesi d'Adif, gestor d'infraestructures, i el Ministeri de Transports sobre el fet que un llamp podria haver causat la incidència de Gavà no se sosté. Segons el mapa del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) del passat dilluns, no va caure cap llamp a Gavà, ni a la zona del Baix Llobregat. Les poques pertorbacions que es van detectar aquella nit estaven molt lluny de la incidència sobre el quadre de senyals que segueix afectant i afectarà aquesta línia de Rodalies.

Sigui quin sigui l'origen, el fet és que l'avaria tindrà un gran impacte en els usuaris de l'R2 Sud, ja que es preveu que s'allargui durant "tres o quatre setmanes". "Només es podrà anar millorant a poc a poc. Demà serà millor que avui, i així progressivament", va avisar Flores. "Hi haurà trens aproximadament cada 20 minuts. A partir dels pròxims dies intentarem homogeneïtzar el servei i anar incrementant els combois", va concloure el secretari general d'Infraestructures.