Indignació a Junts per Catalunya amb l'avaria registrada el dimarts a l'R2 Sud de Rodalies. El secretari general del partit, Jordi Turull; el candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias; i la portaveu dels juntaires al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, han carregat aquest dimecres des de l'exterior de l'estació de França contra l'Estat per aquesta nova incidència que va causar greus retards durant la jornada de dimarts i que no es resoldrà fins d'aquí a un mes. Per a Junts, l'avaria constata la "indigència ferroviària" en què es troba el país i, des del punt de vista de Jordi Turull, és "sorprenent" que hi hagi gent que "s'escandalitzi quan han posat la catifa i han aplanat el camí a aquest engany pressupostari de l'Estat any rere any".

Per la seva banda, l'alcaldable de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha qualificat de "presa de pèl" la situació i creu que no és justificable que l'Estat parli de "mala sort" per la incidència registrada: "Em sorprèn, perquè això és mala gestió i fer les coses malament". De fet, ha apuntat que no es creu que l'avaria s'hagi produït per un llamp —en la línia del que ja ha apuntat el Servei Meteorològic—- L'exalcalde de Barcelona ha afirmat que és una "autèntica vergonya" aquesta "cronificació" de les avaries i ha apuntat contra l'ajuntament de la capital catalana per "no dir res". "Després hi ha dificultats per entrar a Barcelona amb el caos com el de la Via Augusta, però ens cal un bon transport públic i no el tenim", ha apuntat. Per això, Trias ha instat el govern de Barcelona a "protestar i aixecar la veu" contra els problemes de Rodalies.

Novament, Xavier Trias ha reclamat el traspàs de Rodalies, però no a qualsevol preu: "Si no es fa amb els diners necessaris de present i de futur, ens generaria més dependència, així que volem les coses ben fetes i que funcionin bé". L'alcaldable s'ha volgut dirigir als "responsables" d'aquesta situació perquè "es posin les piles d'una vegada".

Jordi Turull dispara contra ERC: "Quan t'enganyen moltes vegades, és culpa teva"

En la seva intervenció, Jordi Turull ha volgut destacar que "quan t'enganyen una vegada, la culpa és de l'altra; quan t'enganyen moltes vegades, la culpa és teva", en una clara al·lusió a Esquerra Republicana. Atès que la "situació és insostenible", Turull recepta "unitat d'acció al Congrés dels Diputats" i teixir un "nou acord de país" per "plantar cara" a Madrid que inclogui els alcaldes i els agents socials i econòmics de Catalunya, un pacte de l'estil al que es va fer durant la presidència de Carles Puigdemont.

D'altra banda, Míriam Nogueras ha volgut posar al damunt de la taula les dades que demostren que les incidències de Rodalies "afecten la competitivitat del país". "Són massa anys que arrosseguem aquesta mala sort, que és mala gestió", ha expressat. Segons ha destacat la portaveu de Junts al Congrés, només l'any 2022 va haver-hi 525 incidències, patint un increment del 60% respecte als darrers anys: "A més, en els últims 15 anys, s'han fet 84 quilòmetres de vies noves a Madrid, però zero a Catalunya". Per a Nogueras, "governar vol dir batallar cada cèntim, cada via i cada competència".