L'avaria a l'R2 Sud ha arribat aquest dimecres al ple del Parlament a través d'una pregunta del PSC al conseller de Territori. Davant aquesta qüestió, Juli Fernández ha anunciat que el seu departament ha convocat a una reunió a Renfe i Adif aquest mateix matí perquè puguin explicar com pretenen resoldre la situació generada per l'avaria i quines mesures extraordinàries posaran en aquesta línia per intentar minimitzar l'efecte de les incidències. En aquest sentit, Fernández ha lamentat que durant les últimes hores, el titular del servei no ha ofert cap mesura alternativa als usuaris que pateixen els retards, mentre que el Govern se n'ha fet responsablereforçant el servei de busos per oferir una alternativa. 

"La gent vol solucions", ha reclamat el conseller davant la pregunta del PSC, partit de la ministra de Transports, Raquel Sánchez. Per aquest motiu, i davant de les crítiques dels socialistes, Juli Fernández ha retret als diputats que haurien de demanar disculpes en nom de la formació a la gent que està patint les afectacions per les incidències: "Lliçons dels que fan que hi hagi un caos vuit de cada deu dies, poques", ha conclòs, en referència a les repetides incidències del sistema de Rodalies al país. Cal tenir en compte que es preveu que aquesta avaria a l'R2 Sud tingui afectacions sobre la línia durant un mes i es traduiran en menys trens i trajectes més llargs. 

Hores després de l'avaria, ERC registrava tres peticions de compareixença al Parlament de Catalunya: les de Raül Blanco i Isaías Táboas, actual president i expresident de Renfe, respectivament, i la de María Luisa Domínguez, presidenta d’Adif. Els republicans reclamaven que han de respondre per les "constants incidències, retards i mala gestió", de la qual en responsabilitzen els socialistes. El conseller de Territori ja ho contraposava a la gestió de Ferrocarrils de la Generalitat, utilitzant el mateix exemple que en el ple del Parlament: "A Rodalies vuit de cada deu dies hi ha una incidència".

 

La CUP demana al Govern que expliqui "l'abast de la derrota" en les negociacions per la Ronda Nord 

A banda de la pregunta dels socialistes, Juli Fernández també ha hagut de respondre a la CUP a la cambra catalana. Els anticapitalistes han qüestionat al responsable del departament per si ja s'han arribat a acords amb el ministeri per la B-40: "Les dues parts diuen que només els hi queden per polir qüestions tècniques i jurídiques, com si les declaracions fossin part del pacte. A quines qüestions es refereixen?", ha insistit la diputada Montserrat Vinyets, que ha exigit al conseller claredat i que expliqui fins on ha arribat "l'abast de la derrota". El conseller ha assegurat que quan s'arribi a un acord amb el ministeri s'explicarà, com es va explicar el pacte pressupostari: "Treballem en aquest sentit, en el de complir el compromís dels pressupostos", ha conclòs el republicà, tot i que les seves explicacions no han convençut a la diputada de la CUP, que ha demanat al Govern que abandoni aquest projecte.