Esquerra continua confiant en el suport dels comuns als pressupostos de la Generalitat malgrat que aquest dilluns el portaveu de la formació, Joan Mena, hagi assegurat que el fet que l'independentisme hagi rebutjat donar suport als comptes de Sánchez, després dels escrits de la Fiscalia, ho fa més difícil. 

Així ho ha donat a entendre el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, que ha defensat que "estem treballant per fer uns bons pressupostos i esperem aprovar-los amb una majoria consistent", pel que ha assegurat que no descarten ni CUP ni comuns. 

Preguntat per si estarien disposats a aprovar els pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona a canvi del suport dels comuns als de la Generalitat, Sabrià ha evitat respondre-ho i ha insistit en que des del departament liderat pel vicepresident Pere Aragonès treballen per fer "uns bons pressupostos" que faci molt difícil el seu rebuig. 

En aquest sentit, ha insistit que la voluntat del Govern és aprovar els comptes i fer-ho amb àmplies majories i no pas  prorrogar els de 2017.

El dirigent republicà també ha insistit que el seu partit no aprovarà els comptes de l'Estat si no es retiren les acusacions contra els presos, com ja ha defensat Aragonès aquest matí. "A dia d'avui és un 'no' claríssim", ha afirmat, tot recordant que no s'han produït cap de les dues condicions que ERC havia posat tant en l'àmbit judicial, com en el polític, amb la creació d'una mesa de negociació sobre el futur polític de Catalunya. 

Estratègia conjunta

Per altra banda, Sabrià ha insistit en la necessitat de teixir una estratègia conjunta de l'independentisme, després que divendres es coneguessin els escrits d'acusació. Preguntat per si s'ha avançat en aquest sentit, el republicà ha evitat donar detalls però ha defensat que el fet que la resta de partits i entitats també ho estiguin demanant és "un bon senyal" i ha assegurat que esperen que "es faci efectiu aviat". 

Pel que fa als escrits d'acusació, Sabrià ha afirmat que "no s'aguanten per enlloc" i que només han fet que "certificar que aquest judici no és més que una farsa i un relat inventat". També ha assegurat que en aquest sentit "no hi ha diferències entre PP i PSOE" i que la presó i l'exili estan "despullant" l'Estat, la monarquia i les grans empreses. "L'independentisme està fent trontollar el règim del 78", ha afegit.

Finalment, sobre el rebuig d'Albiol a veure els presos, el líder d'ERC al Parlament ha defensat que no els ha sorprés, ja que "ens estranyava que Albiol i Arrimadas poguessin mirar als ulls als presos". "Ara ho tenim confirmat", ha afegit.