ERC ha demanat aquest divendres la compareixença del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, –que mantindrà el càrrec amb el nou govern de coalició– perquè informi sobre l'operació Judes, per la que es van detenir i empresonar set CDR acusats de terrorisme. Un cop l'Audiència Nacional ha deixat en llibertat els últims dos membres, que estaven en presó des del 23 de setembre, els republicans han exigit la compareixença "immediata" del màxim comandament de la policia espanyola i han registrat una bateria de preguntes sobre el cas. 

El líder del partit a Madrid, Gabriel Rufián, que ha fet l'anunci a través de les xarxes socials, ha qualificat l'operació policial d"irregular, injusta i salvatge". 

Entre les qüestions que haurà de respondre el ministre, ERC demana saber quins eren els "indicis reals i tangibles" per dur a terme l'operació, si considera que es va fer amb "neutralitat política" o perquè no s'han fet operacions així amb "membres de l'ultradreta que sí tenien armes". També exigeixen saber si des del ministeri es prendrà "alguna acció" per evitar més operacions "dubtoses" i si pensen "reparar el dany dels detinguts i els seus familiars" davant un cas que consideren "flagrant".

Les preguntes registrades aquest divendres al Congrés se sumen a les que els republicans ja van enviar dimecres sobre la repressió post-sentència​.