Els dos últims CDR que quedaven a la presó sortiran en llibertat. Segons ha avançat la seva defensa, Alerta Solidària, i han confirmat fonts judicials, l'Audiència Nacional ha decretat la llibertat sota fiança per a Jordi Ros i Germinal Tomàs. El jutge Manuel García Castellón ha fixat una fiança de 30.000 i 15.000 euros, respectivament. Segons el sumari, Ros i Tomàs eren considerats el nucli productor d'explosius. Les nou persones investigades en el marc de l'Operació Judes estan acusades de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls.

En les dues resolucions, el magistrat instructor imposa altres mesures cautelars, com l'obligació de comparéixer setmanalment davant del jutjat de guàrdia més proper al seu domicili, la prohibició de sortir de territori espanyol, la retirada del passaport i l'obligació d'indicar un domicili per rebre notificacions i citacions judicials.

Malgrat considerar-los una “peça clau” del nucli productor d’explosius amb els quals volien “pertorbar l’ordre públic”, i que compara amb l’”islamisme violent”, el jutge Manuel García Castellón accepta la modificació de la seva situació personal per l’arrelament, en tenir habitatge, família i feina, així com “una xarxa social i familiar consolidada a la zona”.

 

Durant el desembre, l'Audiència Nacional ja va deixar en llibertat els altres cinc membres dels CDR acusats de terrorisme i empresonats a Soto del Real. El magistrat va fixar per a Ferran Jolis, Alexis CodinaXavier BuigasGuillem Xavier Duch i Eduardo Garzón fiances que anaven dels 5.000 als 10.000 euros.