El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat que el nom de Junqueras per ser candidat a la presidència de la Generalitat "no està en cap cas avui sobre la taula". En declaracions al Via Lliure de Rac 1, Sabrià ha afirmat que els republicans veurien bé que aquest dissabte el Consell Polític de la CUP doni suport a Sànchez. "Si aquest és el nom que ha d'anar a l'acord de tres bandes, també rebria el nostre suport", ha afegit per després refermar que per ERC "cap nom serà un escull".

D'altra banda, Sabrià s'ha mostrat molt content per les negociacions de les últimes hores. Considera que s'ha avançat molt i creu que s'està "molt a prop" de tancar un acord global de legislatura. Segons Sabrià, si no és aquest cap de setmana a principis de la setmana que ve es podria fer públic el contingut de l'acord i tancar-lo amb la CUP.

Després de les seves polèmiques declaracions a Catalunya Ràdio en què Sabrià va reivindicar que en la línia del govern legítim Junqueras hauria de ser el candidat en substitució de Puigdemont, aquest dissabte el portaveu d'ERC ha aclarit que el nom de Junqueras per ser candidat a la presidència de la Generalitat "no està avui sobre la taula en cap cas". Sabrià ha convidat a escoltar la pregunta i la resposta sencera de l'entrevista a Catalunya Ràdio i ha defensat que se li va preguntar explícitament sobre la lògica de legitimitat que JxCat ha defensat en els últims mesos.

Segons Sabrià, ERC no posarà "pegues" a cap nom que estigui sobre la taula i que pugui aconseguir la majoria necessària de diputats. D'aquesta manera, ha traslladat tota la pressió a la CUP que aquest dissabte en el marc del Consell Polític debatrà sobre la idoneïtat de Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat. Aquest dijous, Puigdemont va renunciar a la seva candidatura i va proposar el número 2 de JxCat que es troba empresonat a Soto del Real.

 

Acord "molt a prop"

El portaveu dels republicans s'ha mostrat molt optimisme pel que fa a les negociacions de les últimes hores i confia en tancar un acord aviat. "Jo penso que no ens podem allargar més en el temps ni malbaratar la majoria parlamentària. Li hem de donar forma de seguida", ha defensat per després situar l'acord aquest cap de setmana o principis de la setmana que ve. 

Sabrià ha citat alguns dels "serrells" que, segons ell, queden per resoldre en el marc de les negociacions. D'una banda, el procés constituent. JxCat vol que es pivoti des de Brussel·les però els republicans s'hi neguen. I d'altra banda, qüestions més relacionades amb el pla de Govern que fan referència a taxes i infraestructures. "Són serrells. L'optimisme en aquest moment és gran i estem segurs que ens en sortirem", ha reblat.