"En la línia de la legitimitat, si el candidat no és Puigdemont, ho hauria de ser Oriol Junqueras". Clar i català, el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha discrepat de la proposta del president Carles Puigdemont que Jordi Sànchez sigui el candidat a la Presidència de la Generalitat després que ell mateix fes un pas al costat provisional.

Sabrià, que ho ha exposat així a El matí de Catalunya Ràdio, ha explicat que, de moment, "hem de seguir fent reunions per tancar-ho" i ha assegurat que "trobarem l'encaix perquè cadascú pugui fer la seva funció, el president Puigdemont des de Bèlgica i el futur president autonòmic des de Catalunya".

Precisament per això, ha insistit en què "encara no tenim l'acord" recordant que tot just ahir arrencava la legislatura i ha admès que, tot i que el pas de Puigdemont "és important", "ens hauria agradat més tenir abans un acord tancat". Ara bé. El portaveu republicà ha volgut deixar clar que encara "queden molts temes pendents oberts, relacionats amb el full de ruta i amb el Govern".