Un gran inconvenient de les xarxes socials és que tot queda enregistrat. Pels polítics, això planteja un problema encara pitjor, ja que complica poder escapar de les promeses, sobretot de les que han quedat sense complir. En el cas del PSOE, les promeses s'han acabat acumulant en una sèrie de tuits que tornen a ressorgir cada vegada que el seu líder, Pedro Sánchez, les reformula.

En la darrera jornada de la convenció estatal dels socialistes, Sánchez ha ressuscitat la derogació de la llei mordassa i la reforma laboral del PP en el seu discurs, un recurs habitual que no ha passat desapercebut a les xarxes socials. 

Déjà-vu

"Avançarem posant punt final a lleis com la llei mordassa, com la reforma laboral del Partit Popular, imposades i sense acords," ha promès Sánchez davant la militància del PSOE aquest diumenge a València. Com ja és costum, el partit ha compartit el vídeo del president espanyol al seu compte de Twitter, fet que ha desencadenat una allau de respostes crítiques amb Sánchez per haver promès aquesta mesura fa cinc anys a Twitter:

Reaccions

 Així han reaccionat els tuitaires a aquest déjà-vu polític. Amb to sarcàstic, Manuel García ha felicitat el PSOE per la seva "coherència".

TUIT @Candeliano promesas pedro sanchez psoe

Un altre usuari ha respost a una piulada on els socialistes han tret pit de les promeses que han complert, recordant aquelles que no han dut a terme.

TUIT @busquets mario

Fins i tot la diputada de Junts a Madrid, Miriam Nogueras, ha carregat en contra els socialistes per les promeses sense complir:

TUIT miriam nogueras

TUIT @verdes brotes psoe

TUIT mangues

Congrés

Pedro Sánchez ha pres avui un plàcid bany de masses a la Fira de València. Cosa estranya, tenint en compte els últims congressos del PSOE. El president espanyol i secretari general socialista ha tancat el conclave més tranquil, després d’aconseguir la pacificació interna. Sense anar més lluny, la nova executiva ha sortit amb el 95% dels vots. I davant 9.500 persones, segons el partit, ha refermat la seva aposta pel diàleg a Catalunya, perquè amb la llei no n’hi ha prou. El dirigent socialista també ha recuperat el seu discurs més a l’esquerra, comprometent-se a derogar la reforma laboral del PP o a abolir la prostitució.

 

Foto principal: el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al congrés estatal del PSOE / Europa Press