Partits i entitats intenten pactar un calendari unitari de mobilitzacions de cara al judici del procés, segons ha pogut saber El Nacional. Aquest acord passaria per desconvocar la vaga general anunciada per aquest dijous, dia 7 de febrer, i convocar-ne una d'unitària el dia 21, precedida d'una gran manifestació el dia 16, coincidint amb la primera setmana dels judicis. 

La iniciativa de convocar una vaga general el dia 7 de febrer va sorgir de la Intersindical CSC, i diferents formacions i entitats com ANC i Òmnium van mostrar el suport. També el president, Quim Torra, va fer costat a la proposta. Aquest mateix dilluns s'hi ha sumat el Consell per la República.

No obstant això, el canvi del calendari del judici que havia de començar aquest dimarts ha provocat que la convocatòria de vaga per al dia 7 hagi quedat despenjada com a acció de protesta d'un procés que no començarà fins a la setmana vinent.

D'aquí la iniciativa que fa dies intenten acordar tant partits com entitats per abordar un calendari de mobilitzacions el més unitàries possible i emmarcades dins del calendari judicial. Aquest mateix dilluns s'ha celebrat una nova reunió.

La proposta situaria, una gran manifestació el dissabte de la primera setmana prevista de judici, és a dir el dia 16, i ajornaria la vaga fins al dia 21.

Altres de les propostes que hi ha damunt la taula és convocar el dia 12, primera jornada del judici, una aturada de cinc minuts davant dels centres de treball i al vespre concentracions per tot el territori.

Així mateix, s'ha plantejat que el dia que declari la presidenta del Parlament Carme Forcadell al Suprem es faci una concentració dels diputats favorables al dret a decidir d'aquesta legislatura i de l'anterior.

Tot plegat, però, pendent d'acord entre totes les parts. De moment, la CSC no ha anunciat cap canvi en la seva proposta.