La Intersindical-CSC ha anunciat aquest matí, hores després que comencés el trasllat dels presos a Madrid, que la vaga general convocada en protesta pel judici contra el procés serà, finalment, el 7 de febrer.

El sindicat havia registrat un preavís per als dies 5, 6 i 7, i ha acabat decidint-se per aquest darrer dia.

El sindicat republicà, que ha remarcat que es tracta d'una vaga "laboral", ha cridat aquest divendres a tots els treballadors de centres públics i privats a fer una aturada de 24 hores sota el lema "Sense drets no hi ha llibertat".

La vaga tindrà lloc cinc dies abans de la data prevista per a l'inici del judici als líders independentistes, el 12 de febrer, amb la derogació completa de la reforma laboral del 2012 com a principal reivindicació.

Això es produeix en un context de "regressió important de drets i llibertats", ha assegurat el secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre, una situació de "vulneració de drets democràtics" que entenen que "hi han de respondre". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat