L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium donen suport a la vaga general que la Intersindical-CSC ha convocat per als dies que està previst l'inici del judici contra l'1-O, segons han confirmat fonts de les entitats a l'ACN.

Precisament, la Intersindical-CSC ha convocat vaga general a Catalunya per als dies en què està previst l'inici del judici per l'1-O al Tribunal Suprem. Concretament, el sindicat ha registrat aquest divendres un preavís al Departament de Treball per vaga entre els dies 5, 6 i 7 de febrer, quan es compliran set anys de l'aprovació de la reforma laboral del PP que, expliquen, "el govern de Pedro Sánchez es nega a derogar". La vaga es convoca per tots els centres laborals del país, públics i privats, i el sindicat preveu anunciar properament la data concreta.

En un comunicat, la Intersindical-CSC ha assegurat que els objectius de la mobilització són "reclamar la derogació completa de la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals, la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i aturades al Constitucional, la plena igualtat de gènere als centres de treball i l'avenç cap a un model de funció pública de qualitat", entre d'altres.