L'exdelegat del govern espanyol a Catalunya amb el PP, Enric Millo, haurà de combinar més d'un càrrec. L'actual secretari d'Acció Exterior del govern de dretes espanyoles (PP, Ciudadanos i Vox) de la Junta d'Andalusia ha estat nomenat assessor de l'entitat Societat Civil Catalana, tasca que haurà de desenvolupar a la distància, des de Sevilla.

Després dels fracassos sonats d'aquesta entitat com la punxada en la convocatòria per tallar els túnels de Vallvidrera, les denúncies per irregularitats en la comptabilitat de l'entitat i una cúpula interna que porta més d'un any intentant renovar-se i buscar perfils que donin consens, ara volen fer un pas endavant. Convençuts que amb fitxatges mediàtics trobaran el rumb que havien perdut, creuen que Enric Millo és un dels escollits.

La informació l'avança el diari digital El Confidencial. El llegat de Millo en la gestió de l'1 d'octubre del 2017 i la defensa posterior que ell mateix n'ha fet de la tasca desenvolupada a través de declaracions i fins i tot un llibre 'El dret a saber la veritat', ha fet que l'opinió pública espanyolista no l'hagi oblidat. Però Societat Civil Catalana no es queda aquí i també ha fitxat Luis María Linde en tasques d'assessoria: "Un honor que se sumi al Consell Consultiu SCC un home amb l'experiència i la potència intel·lectual de Linde. Seguim treballant per una Espanya cohesionada i pròspera en el seu pluralisme territorial i ideològic".

Linde, en la seva etapa com a governador del Banc d'Espanya, va amenaçar amb la idea d'un corralito financer si Catalunya s'independitzava d'Espanya. I també ha hagut de declarar en qualitat de testimoni a l'Audiència Nacional per donar explicacions sobre com es va permetre l'ampliació de capital del Banc Popular el 2016 que va provocar la ruïna de tots els seus inversors un any més tard. Aleshores, Linde va assegurar que el Banc d'Espanya només va ser un gestor d'enllaç entre el Popular i el BCE (Banc Central Europeu) per aprovar ampliar el capital en 2.500 milions d'euros.

Luis Maria Linde

El nou assessor de SCC, Luis Maria Linde @EspanaPatriotas

SCC també ha fitxat el periodista Albert Castillón. Conegut durant molts anys per ser un dels secundaris de Susana Griso a Espejo Público, s'ha allunyat del primer pla mediàtic sense conèixer si el van acomiadar o va ser per decisió pròpia. Precisament, la seva desaparició del programa va coincidir amb el seu lideratge al capdavant de l'entitat espanyolista. Castillón va fer la lectura del manifest a Madrid contra Pedro Sánchez i per la unitat d'Espanya el febrer del 2019. Actualment col·labora en alguns programes com Levántate y Cárdenas o El Independiente.

albert castillon   laura gomez

Albert Castillón en una manifestació de SCC