El secretari de l'acció exterior de la Junta d'Andalusia, Enric Millo, ha assegurat que "no sabia que hi hauria càrregues policials l'1-O". "Vaig intentar fins a l'últim moment evitar que passés tot allò", s'ha excusat afegint que "es volia arribar al final de la via de la confrontació per veure què passava", en referència al Govern liderat pel president Carles Puigdemont.

"A Andalusia no em sento a l'exili. M'hi sento molt bé. He recuperat la il·lusió per la cosa pública que l’havia perdut a Catalunya. Vaig quedar desmotivat", ha explicat en una entrevista al Preguntes Freqüents de TV3 preguntat sobre la seva situació actual.

Millo ha assegurat que forma part d'un govern "que treballa per millorar la vida dels ciutadans", en referència a la seva feina com a secretari d'acció exterior de la comunitat autònoma. "Andalusia té un paper molt fort a la UE i en relació entre el Regne d’Espanya i el Marroc", ha assegurat.

Pel que fa a com es troba a Catalunya, on assegura que passa molts caps de setmana, Millo ha lamentat que "encara trobo pel carrer gent que m’insulta i gent que s’atura per felicitar-me". "És com un reflex de la situació que vivim a Catalunya", ha reflexionat.

Preguntat sobre el seu paper en el judici del procés, que va condemnar set consellers i dos líders socials a penes d'entre nou i 12 anys de presó, Millo ha insistit que no va anar "amb ànim de revenja a la declaració del Suprem". "Alguns van intentar desvirtuar-la amb anècdotes. El que no podia fer era no dir la meva veritat", ha comentat.

Millo també ha revelat que l'exvicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, li va mostrar els seus dubtes respecte a la legalitat de la llei del referèndum del 6 i 7 de setembre i del mateix referèndum de l'1-O. "Nosaltres no farem res, per això", ha comentat que li va dir el dirigent republicà.

Sobre l'empresonament dels líders catalans, Millo ha assegurat que "no li agrada que siguin a la presó". "A mi m’agradaria més que una persona que trenca la legalitat i ataca democràcia quedi inhabilitada per sempre”, ha defensat.