Dos presos polítics, Oriol JunquerasJordi Sànchez, que, a la vegada són candidats d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Junts per Catalunya (JxCat), respectivament, a les eleccions generals del 28-A són els dos líders més ben valorats. Aquest és el resultat del sondeig electoral de Feedback per a El Nacional, just quan falta un mes per a la celebració dels comicis.

El líder d'ERC, que va anunciar que concorreria a totes les eleccions que se celebrin com a cap de llista dels republicans, recull la millor valoració dels enquestats, amb 5,66 punts de nota mitjana en una escala del 0 al 10. Junqueras, que està sent jutjat al Tribunal Suprem juntament amb la resta d'encausats pel procés, puja la nota fins a un 8,77 entre els votants d'ERC, un 7,77 entre els de JxCat i un 5,90 entre els dels comuns. El seu índex de coneixement és del 99,9%.

El segon millor valorat, Jordi Sànchez, obté un 5,42 de nota mitjana, que arriba a un 8,74 entre els votants d'ERC, superior al 8,57 dels de JxCat, mentre que els electors dels comuns li atorguen un 5,44. El seu índex de coneixement és del 93,1.

El tercer i últim nom aprovat pels enquestats és el de Laura Borràs, fins fa pocs dies consellera de Cultura i ara número dos de la llista de JxCat per Barcelona, que suma un 5,26 de nota mitjana. Borràs obté un 7,99 de votants d'ERC, una nota superior, com en el cas de Sànchez, a la que li atorguen els electors de JxCat, un 7,86. A Borràs la coneix un 57,7%.

Tota la resta de candidats suspenen en valoració: Jaume Asens, cap de llista d'En Comú Podem, amb un 4,84; Gabriel Rufián, número 2 d'ERC per Barcelona, amb un 4,77. Els electors dels comuns pugen la nota d'Asens fins al 6,98, mentre que els d'ERC atorguen a Rufián un 8,12. 

El candidat del PSOE a la presidència del Govern espanyol, Pedro Sánchez, és el líder estatal millor valorat, si bé també per sota del 5, amb un 4,30. La candidata del PSC, la ministra Meritxell Batet, obté un 4,26. Per sota del 4 se situa Pablo Iglesias, líder estatal de Podemos (3,90).

Cs, PP, y Vox, els pitjor valorats

Els enquestats donen la valoració més baixa als candidats de Ciutadans, el PP i Vox. Inés Arrimadas, cap de llista de Cs per Barcelona, un 2,64; el seu cap de files estatal, Albert Rivera, 2,54; Pablo Casado, candidat del PP a la Moncloa, 1,80, i el seu fitxatge per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, un 1,46. La pitjor nota és per al màxim dirigent de Vox, Santiago Abascal, que només obté un 1,05.

Nota: No s'inclou la valoració del candidat del Front Republicà, Albano-Dante Fachin, perquè va ser designat quan la recollida de dades de la mostra ja s'havia iniciat.