Esquerra Republicana (ERC) seria la primera força en tres de les quatre circumscripcions catalanes, les de Tarragona, Girona i Lleida, segons la tercera enquesta sobre les eleccions al Parlament del 21 de desembre elaborada per Feedback per a El Nacional. Ciutadans (Cs) manté la primera posició a Barcelona, però recula a Tarragona, on s'havia destacat al capdavant en la segona enquesta. 

La millora de les expectatives generals de l'independentisme després de l'efecte Brussel·les es reflecteix en la dinàmica territorial de les diferents candidatures. Els d'Oriol Junqueras recuperen els resultats per demarcacions de la primera enquesta en una dura pugna amb els d'Inés Arrimadas però també amb la llista del president Carles Puigdemont. JuntsXCAT empata a escons amb ERC i Cs a Tarragona i amb els republicans a Girona i té opcions de fer-ho també a Lleida. Per la seva banda, la CUP, encapçalada per Carles Riera, s'assegura 6 escons a Barcelona i 1 en cada una de les altres demarcacions.

Pel que fa a la resta de formacions, el PSC de Miquel Iceta manté la tendència a l'alça a la circumscripció de Barcelona, la de més grandària. El PP continua sense representació, com ja dibuixava la segona enquesta, a Girona i Lleida -si bé podria recuperar l'escó a costa de Cs en aquesta demarcació-. També es consolida la tendència a la baixa de Catalunya en Comú-Podem, la formació liderada per Xavier Domènech, que no obtindria cap escó a la demarcació de Lleida.

enquesta eleccions catalunya 21 d 3a bcn ca

S'està carregant...

A Barcelona, la circunscripció que aporta més diputats (85), Cs i ERC es mantenen al capdavant, amb sengles forquilles de 19-20 i 18-19 escons que mostren una lleugera tendència a la baixa. JuntsXCAT, en tercera posició, puja, de 13-14 a 15-16 diputats, igual com el PSC, que passaria de 13-14 a 14-15. Els comuns, la CUP i el PP mantenen 7, 5 i 6 escons, com a la segona entrega del tracking de Feedback.

enquesta eleccions catalunya 21 d 3a tar ca

S'està carregant...

A Tarragona, ERC desplaça en percentatge de vot estimat Cs, si bé el duel entre els republicans i els taronges s'amplia amb un triple empat a 4 escons entre aquestes dues candidatures i la de JuntsXCAT, que guanya 1 en comparació amb el sondeig anterior. No hi ha variacions en l'atribució d'escons al PSC (3), Cec-Podem (1), la CUP (1) i el PP (1).  La demarcació tarragonina aporta 18 escons al Parlament.

enquesta eleccions catalunya 21 d 3a gir ca

S'està carregant...

A Girona, que tria 17 diputats, ERC manté la primacia que ja li atorgaven el primer i el segon sondeig però cedeix l'escó que es disputava amb JuntsXCAT, de manera que les forces queden equilibades amb 5 actes per a cadascuna de les dues formacions independentistes. Cs manté 3 diputats -baixa lleugerament en percentatge de vot-; el PSC 2 -amb un lleuger increment de vot-; la CUP 1 -millora el percentatge-; Cec-Podem 1 -baixa- i el PP continua fora tot i un lleuger increment en la projecció de vot estimat.

enquesta eleccions catalunya 21 d 3a lle ca

S'està carregant...

A Lleida, ERC segueix al capdavant amb 5 diputats, tot i descendre en percentatge de vot. JuntsXCAT, per contra, puja, i pot aspirar a sumar 1 escó més als 4 de la mostra anterior. Cs (2-3) no acaba d'aconseguir el tercer escó, que es disputa amb el PP (0-1). El PSC manté 2, amb una lleugera tendència a la baixa i Cec-Podem , en canvi, baixa i es queda sense escó, si bé a l'anterior sondeig tampoc el tenia garantit. La CUP, el consolida. La circunscripció de Lleida aporta 15 diputats al Parlament. 

Fitxa tècnica:
  • Àmbit: Catalunya.
  • Univers: població a partir dels 18 anys i amb dret a vot en les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017.
  • Mètode: enquesta telefònica en forma de tracking.
  • Tècnica de mostreig: estratificat de forma aleatòria i proporcional segons quotes per província, sexe, grups d’edat i tipologia de ciutat segons comportament electoral; i es sobrerepresentaran les 3 demarcacions menys poblades (Tarragona, Girona i Lleida) per assegurar una mostra mínima representativa per realitzar extrapolacions de resultats electorals, i posterior aplicació de coeficients de ponderació.
  • Mostra: 200 enquestes diàries, fins completar 1.000 enquestes, a partir d’aquest moment el tracking cada dia anul·la les primeres 200 i es substitueixen per les 200 del darrer dia.
  • Condicions estadístiques: amb un nivell de confiança del 95,5% (K=2) i el supòsit de màxima indeterminació on p=q=50/50, per les 1.000 enquestes del tercer lliurament el marge d’error total és del +3,16%.
  • Data treball de camp: des de divendres 1 de desembre de 2017 fins divendres dia 8 a les 22.00 hores.