Topada a Twitter entre la CUP i la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, per la desobediència. La discussió en 140 caràcters neix de les declaracions que va fer diumenge Lloveras en una entrevista al 3/24, on recomanava als alcaldes no desobeir els requeriments de l'Audiència Nacional fins que no s'estigui en una situació de "bloqueig absolut". “El procés no està encallat, per tant, no cal desobeir els requeriments de la justícia espanyola”, argumentava la presidenta de l'AMI.

Unes afirmacions que per les diputades de la CUP, Mireia Boya i Eulàlia Reguant, responen a criteris partidistes. En concret, van acusar Neus Lloveras de seguir la política i l’estratègia de CDC i no el consens de l’AMI. "Ni actes, ni vídeos, ni sentits de vots estan acordats. T'has excedit. I fas més mal que bé a tots", resava el tuit de la diputada Boya. 

El fet també és que les paraules de Lloveras van arribar tot just l'endemà de la manifestació a Barcelona que va organitzar la CUP, “Sense Por, desobeïm per la independència”, en protesta pel setge judicial als ajuntaments. De fet, la formació anticapitalista va aconseguir sumar unes 4.000 persones entre ciutadans, entitats i partits polítics, com ERC, sota consignes de condemna per la persecució dels càrrecs electes, ajuntaments i les institucions catalanes que han mostrat el seu suport a la declaració del 9-N, suspesa pel Tribunal Constitucional.

També alguns alcaldes van dir la seva en aquesta polèmica via Twitter. És el cas del batlle d'Argentona, Eudald Calvo, de la CUP, qui també va carregar contra les declaracions de la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras.