L’endemà de la manifestació de denúncia del setge judicial als càrrecs electes que han estat judicialitzats per la justícia espanyola per les mocions de suport a la declaració de ruptura del 9-N, la presidenta de l’AMI recomana als alcaldes no desobeir fins que no estem en una situació de "bloqueig absolut".

“El procés no està encallat, per tant, no cal desobeir els requeriments de la justícia espanyola”, ha dit Neus Lloveras, en una entrevista al 3/24. Amb aquestes actuacions, “la justícia espanyola qüestiona la llibertat d’expressió dels regidors i ho hem denunciat perquè creiem que forma part d’una estratègia per tallar tot allò que faci olor d’independentisme”, ha argumentat Lloveras.

Tot i així, la presidenta de l’AMI ha demanat tranquil·litat als alcaldes i regidors i que entreguin a la justícia espanyola la documentació que els requereixin. “Desobeirem quan realment calgui, quan tots ho vulguem i no quan ens ho marqui el Tribunal Constitucional. Ara hi ha una guerra jurídica contra l’independentisme i el que hem de fer és ser molt prudents”, ha afirmat.   

Unitat

En un escenari clarament preelectoral, Lloveras ha demanat als partits polítics que no es despistin del full de ruta i que deixin els protagonismes de banda. També ha explicat que col·laboren amb l’ANC i Òmnium per treballar de forma coordinada.

Trobada amb Colau 29-J

La presidenta de l’AMI es reunirà el proper 29 de juny amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per demanar formalment que consulti els ciutadans, tal com va prometre, si volen que Barcelona s’adhereixi a l'entitat que aplega els municipis independentistes o no.