“Crec fermament que aquesta és l’última Diada sota llei espanyola”. Amb aquesta contundència s’ha expressat el prestigiós advocat britànic Ben Emmerson, que porta la defensa internacional dels presos i exiliats polítics, en la manifestació de la Diada a l’avinguda Diagonal. “Aquesta Diada passarà a la història com una de les jornades clau en la creació de Catalunya com a Estat”, ha afirmat, convençut que l’any que ve serà una República independent.

El jurista, que representa els presos i Puigdemont davant l’ONU, s’ha mostrat segur que l’any que ve “les Nacions Unides confirmaran la violació de drets polítics que Espanya ha dut a terme”. En aquest sentit, s’ha dirigit a Pedro Sánchez, a qui li ha recordat que “l’única esperança” per una sortida “negociada” és prendre decisions com l’alliberament dels presos polítics.

Citant l’autor anglès George Orwell, a qui ha descrit com a “amic de Catalunya”, ha dit que “quan una societat més s'aparta de la veritat, més detesta aquells que l'expressen”. Ha subratllat els suports que té Catalunya a l’estranger.

“El que es recordarà en un futur seran els silencis dels amics, no les paraules dels enemics”, ha advertit l’advocat dels presos. Ha sostingut que demanar un “canvi polític” no és cap delicte “en una democràcia”.