El rei emèrit d'Espanya, Joan Carles de Borbó, és a l'exili des del passat 3 d'agost. Malgrat que porta una vida de luxe a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units), on segueix amb la seva vida social entre amics de cacera, sembla que insisteix a tornar a Espanya i, després del fracàs de la seva operació d'emblanquiment amb una regularització fiscal amb la qual reconeixia implícitament els seus tripijocs financers, ara creu haver trobat en el coronavirus la raó per la qual no pot tornar.

Segons informacions publicades avui per El Español citant l'habitual i anònim cercle d'amics del patriarca dels Borbons, si Joan Carles no ha tornat a l'Estat espanyol encara és perquè hauria renunciat a fer-ho fins que no estigui vacunat contra la Covid-19, i planteja fer-ho en el seu exili: "No ha vingut per Nadal per culpa del coronavirus i amb l'arribada de la vacuna... ell té pensat vacunar-se allà, ja han començat les vacunacions a Abu Dhabi, i tornar quan pugui", hauria afirmat un amic gallec de Joan Carles, segons el mitjà citat.

És a dir, ara Joan Carles es treu de la xistera que si no torna no és pels motius que el van obligar a marxar, les seves irregularitats fiscals, sinó per la pandèmia, i no desisteix en el seu afany de tornar com aquell qui res. I això que ahir mateix el Tribunal Suprem va demanar a la Fiscalia que informés sobre la querella presentada per Esquerra Unida i el PCE contra Joan Carles i altres persones per tretze presumptes delictes arran de les revelacions de Corinna zu Sayn-Wittgenstein en una conversa amb l'excomissari José Villarejo. La Sala Penal del Suprem va donar trasllat al ministeri públic perquè informi "sobre competència i contingut de la querella formulada" després que els seus impulsors hagin dipositat la fiança de 12.000 euros que els van exigir per exercir l'acció popular, segons va informar IU en un comunicat.

Segueix en directe l'última hora sobre el coronavirus (Covid-19).

Sopar amb un amic de safari

El mateix mitjà explica com ha passat el Nadal Joan Carles: no va sopar sol, però tampoc en família. En concret ho va fer amb un empresari d'origen anglès a qui coneix de caceres compartides. Això si, a les 12 de la nit, hora local, va fer una parada per seguir en directe el discurs de Felip VI, que hauria estat del seu gust.

En tot cas, no van estar amb ell ni la seva filla Elenan i els seus nets Froilán i Victoria, encara que van sospesar fer-ho. A l'últim moment van decidir quedar-se a Madrid i sopar a la Zarzuela amb Sofia i la seva germana Irene, tota vegada que les dues van renunciar a sopar a Grècia amb el seu germà Constantí, el deposat rei grec que actualment passa per un mal estat de salut.