El rei emèrit, Joan Carles I, no viatjarà a Espanya com tenia pensat fer aquest Nadal, segons ha avançat aquest matí la Cadena COPE. En un primer moment, aquest mitjà ha explicat que no tornaria a menjar el torró a la Zarzuela en ser "una persona d'alt risc" i que, per tant, "preferia l'estabilitat del lloc on es troba i espera que tot millori", però minuts més tard ha saltat la notícia que explicaria aquesta decisió: el Borbó tindria coronavirus.

Tot i que fonts de la Casa del Rei han negat que Joan Carles estigui ingressat, com havia explicat el diari Ara, el que no han desmentit és que l'exrei estigui contagiat de Covid-19, un fet que posa la incògnita sobre el seu estat de salut. Així doncs, tot apunta que seria a causa del coronavirus, un fet que confirmaria que Joan Carles no podrà tornar a menjar el torró a la Zarzuela, tot i que existeix la possibilitat que torni amb un avió medicalitzat

El que més preocupa a l'entorn de Joan Carles I és que és una persona d'alt risc. Als seus 82 anys, Joan Carles s'ha sotmès a gairebé una vintena d'operacions per lesions, dues operacions de cor i, el que més destaca, una operació de pulmó, en què li van extreure un nòdul.

La COPE desmenteix la seva pròpia notícia

Embolica que fa fort. Minuts després que l'Ara revelés que Joan Carles tenia coronavirus, la Cadena COPE ha sortit a desmentir la seva pròpia notícia i ha afegit que "desmenteixen rotundament" que l'exmonarca pateixi Covid-19. 

joan carles surt hospital 2 efe

Imatge: EFE

 

L'exili de Joan Carles I

El passat mes d'agost el rei emèrit comunicava al seu fill Felip VI que s'exiliava d'Espanya i abandonava d'aquesta manera el Palau de la Zarzuela, on encara residia. El darrer rei que s'havia exiliat d'Espanya fins ara era Alfons XIII, però Joan Carles I va decidir seguir els seus passos com un intent de preservar el seu fill.

El rei emèrit afirmava en una missiva adreçada a Felip VI que prenia la decisió d'exiliar-se "amb profund sentiment però amb gran serenitat", i ho atribuïa amb sordina a "certs esdeveniments passats de la meva vida privada".

El desig de tornar

A principis d'aquest mes de desembre, Joan Carles I va expressar la seva voluntat de tornar a Espanya per passar el Nadal al Palau de la Zarzuela. El rei emèrit, que va fugir el 4 d’agost passat als Emirats Àrabs a conseqüència dels escàndols fiscals que l’envolten, va fer arribar de manera indirecta aquest desig a la Casa del Rei.

Tot i els nombrosos escàndols que envolten l'emèrit i no venir a passar el Nadal amb la seva família, la Casa Reial ha fet públiques les felicitacions oficials de Nadal, en les quals també figura la signatura de l'exmonarca

Felicitació emèrit

La felicitació dels reis emèrits d'aquest 2020 

Malgrat mantenir-los en la targetes oficials, aquest any la Casa Reial ha evitat la imatge dels emèrits, que de fet viuen separats per milers de quilòmetres de distància. En comptes de recórrer al Photoshop —com es va fer amb la celebrada felicitació de l'any 2005 en què alguns dels nets van ser literalment enganxats— la imatge de la parella ha estat substituïda per un retaule de Nadal del segle XVI.

El Congrés no vol investigar l'emèrit

La Mesa del Congrés dels Diputats va tornar a vetar aquest dimarts, per cinquena vegada aquesta legislatura, la creació d'una comissió d'investigació sobre la monarquia. En la reunió d'aquest dimarts, la Mesa va rebutjar les peticions d'investigar el rei emèrit que havien registrat els partits independentistes, d'una banda, i Unidas Podemos de l'altra.

ERC, JxCat, Bildu, CUP, BNG, Més País i Compromís van demanar la investigació de la trama de suposades il·legalitats comeses per membres de la Casa Reial i Unidas Podemos va reclamar investigar l'ús de targetes opaques per part de Joan Carles I. La Mesa ha justificat la negativa pels "antecedents existents i els informes dels lletrats".