La mateixa setmana en què s'ha sabut que el rei emèrit Joan Carles ha pagat 678.000 euros a la Hisenda espanyola per intentar regularitzar la situació provocada per l'ús de targetes black, la Casa Reial ha fet pública les felicitacions oficials de Nadal, en les quals també figura la signatura de l'exmonarca. El rei emèrit, refugiat als Emirats Àrabs per fugir dels nombrosos escàndols que l'assetgen, signa la targeta al costat de la seva esposa, Sofia.

Malgrat mantenir-los en la targetes oficials, aquest any la Casa Reial ha evitat la imatge dels emèrits, que de fet viuen separats per milers de quilòmetres de distància. En comptes de recórrer al photoshop -com es va fer amb la celebrada felicitació de l'any 2005 quan alguns dels nets van ser literalment enganxats- la imatge de la parella ha estat substituïda per un retaule de Nadal del segle XVI.

Felicitació Emèrits

La felicitació va acompanyada d'un lacònic Felices Pasqües i Any Nou. De fet, el mateix text que l'any passat i amb les signatures en idèntica posició.

La Natividad - Casa Reial - El Prado

 La felicitació dels Reis està il·lustrada per la imatge de les seves filles, Elionor i Sofia, a Astúries i està signada pels quatre membres de la família.

Felicitació princesa Leonor Casa Reial

Va acompanyada d'un text en castellà i en anglès. "Que aquest Nadal ens porti un Any Nou 2021 especialment ple d'esperança", resa la targeta on s'hi ha afegit a mà: "Amb els nostres millors desitjos".

Felicitació Casa Reial