"Estem molt lluny de la tramitació dels pressupostos". Això és el que assegura la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, sobre l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) l'endemà que que ERC registrés una esmena a la totalitat als comptes de l'Estat. 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Artadi ha explicat que creu que "s'entraran les esmenes a la totalitat, però mentre hi hagi temps sempre poden passar coses". D'aquesta manera, la titular de la Presidència ha indicat que "no es descarta que es puguin acabar tramitant els pressupostos", però que això " depèn del què passi abans dels dies 12 o 13 que és quan es votaran".

Encara sobre els pressupostos, Elsa Artadi ha qüestionat la voluntat de dialogar per part del president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "Ja veurem si seguirà en la mentalitat del diàleg si no se li aproven els pressupostos".

Taula de diàleg dels partits catalans

La portaveu ha aprofitat per valorar la taula de diàleg que va tenir lloc aquest dimarts entre PSC, comuns, Govern JxCat i ERC. En aquesta trobada es va acordar una dinàmica de reunions mensuals que pugui funcionar al marge de les convocatòries electorals o el calendari judicial del procés per l'1-O.

La consellera ha relatat que la reunió de dimarts va servir, principalment, per situar-se i "donar una orientació més definida a l'espai". En la mateixa línia ha valorat positivament que les reunions es facin de manera mensual ja que això denota que "hi ha un compromís amb l'espai".

El relator

Elsa Artadi ha seguit defensant la necessitat de que a les reunions amb el govern espanyol hi hagi un relator. "És una de les nostres condicions, cal una part neutral perquè passa sovint que anem a una reunió on s'aprova una cosa i se n'explica una altra", ha subratllat la consellera al mateix temps que ha matisat que aquest mediador "seria per donar fe del que passa a les trobades i no perquè ens ajudi a dialogar".

A més, Elsa Artadi ha explicat que des del Govern s'aposta per un perfil internacional que accepti aquest rol de relator.