Elon Musk ha aplaudit l'entrevista de Santiago Abascal amb Tucker Carlson, el gurú de la premsa ultra als EUA. "Molts temes interessants", ha dit el magnat sud-africà, sobre la conversa que van mantenir la setmana passada el líder de Vox i l'expresentador de Fox News (acomiadat per difondre notícies falses). Es tracta d'una nova mostra del flirteig de Musk amb les idees d'extrema dreta, ja que els tòpics de l'entrevista no deixen espai al dubte: "La fi de la democràcia a Espanya", "Estàs preparat per anar a presó per això?", "George Soros", "La baixa natalitat espanyola", "La censura a Espanya" i "Quan han d'acabar les protestes?".

Cal recordar que Carlson va ser el presentador estrella de Fox News fins a l'abril, quan va ser acomiadat per les seves mentides: la cadena televisiva conservadora es va veure obligada a pagar més de 700 milions de dòlars per les informacions falses promogudes pel suposat periodista sobre frau electoral a Donald Trump a les eleccions presidencials del 2020. Des d'aleshores, dirigeix un programa d'entrevistes que es retransmet a Twitter (amb el beneplàcit de Musk). El programa es diu Tucker on X i aquest estiu ha batut rècords amb l'expresident nord-americà, que només han sigut superats per l'entrevista a un altre líder ultra: Javier Milei, qui just aquest dilluns ha guanyat les eleccions presidencials a l'Argentina.

Carlson, Abascal i l'estratègia de Vox

A més de Trump i Milei, pel programa de Carlson que tant agrada a Musk no han deixat de passar dirigents d'extrema dreta: el president d'Hongria, Viktor Orbán; l'expresident del Brasil Jair Bolsonaro; o el president d'El Salvador, Nayib Bukele. Ara ha sigut el torn d'Abascal, l'entrevista del qual va ser enregistrada entre dilluns (quan el presentador va assistir a una manifestació de Ferraz) i divendres (quan va ser publicada a Twitter). Estava clar que aquesta conversa veuria la llum: el líder de Vox va aparèixer dilluns amb un micro de corbata al costat de Carlson, protestant per l'amnistia i els pactes del PSOE amb els independentistes catalans.

L'entrevista forma part de l'estratègia de reviralització engegada pel partit ultra, que volen fer de les negociacions dels socialistes el seu particular 15-M. És per això que ara busquen el suport de Carlson (i Musk, de retruc), com en el seu dia van buscar el suport de Steve Bannon —l'ideòleg de Trump—. En aquesta línia, hi ha perfils internacionals pròxims a la ultradreta que li fan el joc a la ideologia de Vox. Un bon exemple és el de Visegrád 24, un pseudomitjà de comunicació polonès que es va viralitzar per la seva propaganda contra Rússia en la invasió d'Ucraïna i que ara piula pràcticament cada dia informacions falses contra el govern espanyol.

A l'entrevista, Abascal evita respondre en anglès les preguntes de Carlson i treu a passejar el seu odi durant trenta minuts. Així, considera que Espanya és en aquest moment "la porta de la islamització d'Europa, per la seva posició geogràfica i per ser una de les principals víctimes de la immigració massiva" en el continent europeu, alhora que carrega amb duresa contra Pedro Sánchez per ser "el president més corrupte de la història d'Espanya" i per estar "disposat a qualsevol cosa per mantenir-se en el poder". "No té escrúpols, no té principis, no creu en res. (...) És capaç fins de vendre la seva mare", arriba a dir.

El líder de Vox afegeix que el govern espanyol ha convertit el país "en camp de proves del wokisme més extrem, d'agendes climàtiques extremes i de lleis de gènere radicals", així com ataca especialment la immigració i la vincula amb l'augment de delictes sexuals. I és que les polítiques de l'executiu estatal suposen "una crida a la immigració massiva il·legal, de països on no hi ha respecte per a la dona i que també està rere de crims sexuals que no coneixíem ni érem capaços d'imaginar" i cita "les violacions grupals que s'han multiplicat a Espanya".

L'odi d'Abascal a l'entrevista

Per una altra banda, assegura que ell recull "el discurs dels carrers i dels bars", el de "la immensa majoria dels espanyols que estan contra la immigració massiva" i que donen suport a les repatriacions dels indocumentats o dels delinqüents. Sorprenentment, es queixa que el titllin de xenòfob per dir això en públic. També insisteix amb els seus atacs contra la llei de memòria històrica i les restriccions als combustibles fòssils.

No falten tampoc les crítiques als partits nacionalistes i al comunisme, lamentant que Espanya sigui "una anomalia a Europa" per ser "l'únic país amb ministres comunistes". Finalment, preguntat per si està disposat a anar a la presó per les seves idees, respon: "Jo estic disposat a absolutament tot (...), a entregar-ho tot perquè Espanya continuï estant unida".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!