Nou intercanvi de retrets entre el PSC i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, sobre la seguretat, l'ordre públic i el cos dels Mossos d'Esquadra. En resposta a una interpel·lació, el conseller ha acusat els socialistes de fer un "discurs clavat al que fa la dreta espanyolista, inclús quan va contra el mateix govern del PSOE". "Allà també diuen que hi ha un govern en mans de comunistes i independentistes que no té confiança en la policia. És un mal ajut al cos dels Mossos d'Esquadra", ha lamentat.

Elena, que responia una interpel·lació del diputat del PSC-Units per Avançar Ramon Espadaler, exconseller d'Interior, li ha insistit que té màxima confiança en la policia i que ho demostra dotant-la de més recursos. I en aquest sentit ha aprofitat per retreure-li que quan ell era conseller va haver-hi anys en què no es contractaven agents per als Mossos i es va produir una "caiguda en picat del pressupost".

En la seva intervenció, Espadaler ha blasmat el Govern per posar-se en mans dels "radicals" de la CUP i ha lamentat que depengui del grup dels anticapitalistes en l'aprovació dels pressupostos quan el seu grup s'està oferint "de franc" per tal que, al seu parer, els Mossos no es vegin perjudicats.

L'òrgan fiscalitzador de la CUP

En aquesta línia, Espadaler ha preguntat insistentment a Elena quin és el seu posicionament sobre l'òrgan independent que la CUP ha proposat perquè fiscalitzi la policia catalana. També li ha preguntat per termes de l'acord entre republicans i cupaires com "l'acumulació de forces a Interior" o "l'embat democràtic" i quin paper hi tenen els Mossos.

En la seva rèplica, Elena ha acusat Espadaler i el PSC de "partidista" i ha dit que les propostes cupaires de retirar el foam i crear aquest òrgan independent que ha titllat de "radicals" són les mateixes que fan els comuns. 

"I vostès, Units per Avançar, gestionen la seguretat en una ciutat de la qual la seva alcaldessa és dels comuns. Una de les coses de les quals està cansada la gent és precisament això: el partidisme", ha dit provocant els aplaudiments en els escons independentistes. També ha recordat que els policies que es van manifestar la setmana passada van demanar que se'ls deixés d'utilitzar com a arma política, cosa que, al seu parer, fan els socialistes.

Així doncs, Elena no ha concretat la seva posició sobre la proposta de la CUP i ha instat els grups a debatre i buscar consensos a la comissió d'estudi de l'ordre públic.

 

Imatge principal: el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en un ple al Parlament / Foto: Sergi Alcàzar