El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que el seu Departament contractarà 860 agents dels Mossos d'Esquadra el 2022, i ha celebrat la incorporació aquest any de 680 agents.

Ho ha fet en la sessió de control al Govern que s'ha celebrat aquest dimecres al Parlament, en què ha destacat que el 2020 es van incorporar 400 nous vehicles al cos i que aquest any n'hi haurà 400 més. A més, Elena ha promès que "la nova uniformitat" arribarà abans de l'estiu que ve.

Elena ho ha dit responent a una pregunta del portaveu de Vox, Joan Garriga, a qui ha criticat per assegurar ara que defensen els Mossos quan el seu partit n'havia "demanat la dissolució", i ha portat membres del cos al judici de l'1-O.

Entrega diplomas policia mossos 2021 acn

Entrega de diploma als Mossos el 2021 / Foto: ACN

El cara a cara amb Vox

"S'ha de tenir molta cara per venir a defensar els Mossos un grup que ha demanat la seva dissolució", ha blasmat, i ha destacat que la policia catalana ha detingut 90 persones en els últims incidents a les festes de la Mercè i de Sarrià.

"Durant les festes de la Mercè i a Sarrià hi ha hagut 90 detencions gràcies al treball dels Mossos. La majoria dels detinguts eren espanyols, de residència catalana i de sexe masculí, però jo, a diferència de vostès, no els penso estigmatitzar", ha respost, fent referència al discurs de Vox d'equiparar immigració amb delinqüència.

 

Precisament, els grups del PSC, ERC, Junts, la CUP i els comuns van presentar ahir un escrit a la Mesa perquè la Comissió de l'Estatut del Diputat analitzi si el líder de Vox a la Cambra Catalana, Ignacio Garriga, va violar el codi de conducta en el ple de la setmana passada, quan va assenyalar immigrants de determinades nacionalitats acusant-los de delinquir.

Garriga havia retret al conseller prèviament que la situació d'inseguretat a Catalunya és insostenible, amb "noies que no volen tornar a casa soles de nit per por de ser violades i persones grans que tenen por de sortir a passejar o anar al mercat per si són atracades".

Aragonès promet defensa jurídica

El president Pere Aragonès, per la seva banda, ha promès que els Mossos tindran la mateixa defensa jurídica que la resta de treballadors públics de la Generalitat després del canvi del gabinet jurídic del cos de la Conselleria d'Interior a Presidència.

"Els Mossos tindran la mateixa defensa al mateix nivell, i també els caps de setmana, amb juristes de guàrdia com tenen la resta de treballadors públics de la Generalitat", i ha afirmat que això servirà per millorar aquest servei.

 

Imatge principal: el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en un ple del Parlament / Foto: Sergi Alcàzar