El líder de Ciutadans, Albert Rivera, la candidata per Barceleona, Inés Arrimadas, i la resta del seu equip han entrat al Palau de Congressos de Catalunya mentre sonava la cançó Simply the Best, de Tina Turner. Així ha començat el míting final de campanya de la formació taronja a Barcelona. Una cançó que ha servit per obrir i tancar el vespre.

Davant d'unes 3.000 persones, Rivera ha declarat que el que més de gust li ve "és poder fer fora Sánchez i enviar-lo a l'oposició". Però aquesta menció al president del govern en funcions, que també ha tancat campanya a la capital catalana, no ha estat l'única. "Vull un govern que vingui a fer coses valentes. El més valent que ha fet Sánchez és treure Franco del Valle de los Caídos. Per què no fa fora Torra de la Generalitat? Jo ho faré. El més valent no és dividir, el més valent és unir".

albert rivera final campanya efeEfe

Entre crits de "Presidente", "Sí se puede" i "Yo soy español", Rivera ha volgut deixar clar que Sánchez hauria de venir a Catalunya a defensar la Constitució espanyola.  Així, el líder de la formació taronja ha exposat també que "el més valent és votar amb el cap i el cor" i ha ressaltat que "els votants del PP o Vox no són els meus enemics".

D'aquesta manera, també ha volgut deixar clar que "no som fatxes, som espanyols". "Aquest país necessita més esperança i menys odi. Necessita grans dosis de respecte entre els que pensem diferent. Necessita menys sectarisme i més capacitat de diàleg, menys sigles i més Espanya". "Podeu aconseguir que aquest país no torni a mirar el passat", ha sentenciat, de nou, demanant votar amb el cap i el cor.

"A Ciutadans ens sobra valentia"

Ara bé, qui ha posat més èmfasi amb Catalunya, ha estat la candidata del 10-N per Barcelona, Inés Arrimadas. "El nacionalisme fa 13 anys que vol eliminar-nos però no hem fet més que créixer. Pedro Sánchez s'ennuegarà amb el sopar de diumenge. Necessitem un home valent i honest al capdavant", ha dit assenyalant els pares de Rivera que també eren a l'acte de campanya. 

"Quan venim a Barcelona podem dir el mateix que diem a tot arreu. Això no només és un partit polític, és un projecte per a tot Espanya. És una veu ferma contra el nacionalisme. A Ciutadans ens sobra valentia per enfrontar-nos al nacionalisme", ha repetit. 

Abans de l'acte polític i també després, el grup The Tutsies ha estat l'encarregat d'animar el fi de festa de Ciutadans amb un seguit de versions dels anys 80 i 90.