L'advocat i candidat provisional a les eleccions europees Gonzalo Boye ha assegurat, en una entrevista a RAC1, que guanyaran el recurs contra la Junta Electoral Central i que el president Carles Puigdemont podrà tornar a ocupar el seu lloc a la llista per a les europees. 

El lletrat ha fet aquestes declaracions l'endemà que la JEC acordés excloure Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de les candidatures a les eleccions europees. Ciutadans i PP van recórrer les llistes de JxCat davant la Junta Electoral la setmana passada en considerar que Puigdemont, Comín i Ponsatí no reuneixen els requisits d’elegibilitat. Com a conseqüència, Gonzalo Boye, Xavier Trias y Beatriz Talegón seran substituts dels exclosos. 

"Soc el substitut provisional del president Puigdemont"

Boye ha volgut deixar clar que el candidat als comicis del 26 de maig segueix sent el president a l'exili i que ell només és un "substitut provisional" i que per tant, quan guanyin el recurs contra la JEC, "el meu càrrec el podrà ocupar el president Puigdemont".

L'advocat ha mostrat molta confiança en la seva estratègia jurídica i per tant ha afirmat que ell no és de "tirar-se a la piscina si no hi ha aigua".

En la mateixa línia, Boye ha carregat contra un dels membres de la JEC, Carlos Vidal Prado, que ja demanava fa mig any que es prohibís la presentació d'un llibre sobre el procés a la delegació de la Generalitat a Brussel·les amb la participació del president a l'exili.  

Finalment, el candidat provisional a les europees ha afegit que "una persona que ha de vetllar per la netedat d'un procés electoral no pot tenir pronunciaments polítics que trenquin la imparcialitat que s'espera d'un òrgan com la JEC".