El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón, que instrueix la peça Dina ha posat en coneixement del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) la campanya de desprestigi personal i professional i intimidació que està patint en les últimes hores en xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació, i que el col·loquen "en una situació d'indefensió i de descrèdit professional".

En un escrit de quatre pàgines dirigit al president del CGPJ, Carlos Lesmes, el titular del jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional denuncia aquesta campanya pública que s'ha iniciat contra la seva persona des que es va fer pública fa dos dies l'exposició raonada elevada al Tribunal Suprem en el marc de la investigació que du a terme a la peça Dina de la macrocausa Tàndem.

El cas d'Iglesias al Suprem

En aquesta exposició raonada, de la qual el Suprem ja ha sol·licitat informe a Fiscalia, sotmetia a consideració de l'alt tribunal la investigació del vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias, i de la vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, Glòria Elizo —ambdós aforats—, així com d'unes altres quatre persones. Sol·licitava que s'investigui Iglesias pels delictes de descobriment i revelació de secrets, amb agreujant de gènere, danys informàtics i acusació o denúncia falsa i/o simulació del delicte.

En aquesta peça s'investiga concretament el robatori del mòbil de l'exassessora de Podemos Dina Bousselham el 2015 i el posterior ús de les dades que contenia  —hi va haver determinats arxius que van aparèixer en el registre de la casa del comissari jubilat i en presó preventiva José Manuel Villarejo.

pablo iglesias mascareta efeEl Tribunal Suprem ha de decidir sobre la implicació de Pablo Iglesias en el cas Dina / EFE

Busquen intimidar els jutges

Ara, en el seu escrit, García-Castellón explica que aquesta campanya pretén restar credibilitat i validesa als arguments exposats en la seva exposició raonada, deslegitimar l'exercici del poder judicial i els seus magistrats i intimidar els jutges que puguin prendre decisions que afectin els autors de la campanya, a més de difondre la idea que l'exposició no és fruit de la seva convicció jurídica, sinó "d'una mena d'estratègia política de més abast que buscaria debilitar una organització política".

El magistrat indica que els missatges contra la seva persona són repetits i amplificats per molts dirigents, "entre els quals alguns membres del govern de la nació". En aquest sentit, denuncia que aquests dirigents amb visibilitat pròpia del paper institucional que representen i l'atenció que reben dels mitjans, assenyalen de forma directa aquest magistrat, i sabent la repercussió que les seves paraules poden tenir, el col·loquen en una situació d'absoluta indefensió i descrèdit professional.

La denúncia davant de la policia

El magistrat adjunta la denúncia que ahir va presentar davant de la Policia per la naturalesa i la gravetat dels missatges abocats contra la seva persona i que "podrien revestir caràcter d'infracció penal".

Finalment, el magistrat manifesta que en els seus 42 anys d'exercici professional mai no s'ha vist sotmès a una campanya de difamació personal i professional d'aquest nivell. Recorda que el seu jutjat ha investigat casos que afecten bona part dels partits amb representació parlamentària, organitzacions empresarials i altres institucions, havent pres decisions de molt diferent signe i "no havent-se produït en cap moment una reacció equiparable a la que s'està produint en aquest moment, i que ha motivat la denúncia referida".

L'escrit inclou un extracte dels missatges publicats que han motivat la seva denúncia, i en alguns es pot llegir que li diuen fatxa, prevaricador, corrupte o mafiós. En un altre se suggereix que està subornat pel líder del PP.