La sala d'admissions penal del Tribunal Suprem ha sol·licitat aquest dijous a la Fiscalia que informi si és procedent obrir causa al vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i a altres persones per tres delictes relacionats amb la peça Dina en el marc del conegut com a cas Villarejo. És el pas habitual després que ahir l'Audiència Nacional va demanar al Suprem que investigués Iglesias en el marc d'una de les peces separades del cas Villarejo, per la seva condició d'aforat.

L'exposició raonada del jutge Manuel García Castellón ja és sobre la taula de l'alt tribunal, que demana a la Fiscalia que informi sobre competència i sobre si existeixen indicis per començar a investigar els aforats.

Així mateix, es designa ponent, sobre l'obertura o no de la causa, al magistrat Andrés Palomo del Arco. Aquesta sala d'admissió està formada pel president de la sala, Manuel Marchena, i els magistrats Andrés Martínez Arrieta, Andrés Palomo, Ana Ferrer i Eduardo de Porres.

Coincideix que quatre d'aquests magistrats van jutjar el procés independentista de Catalunya, i un altre va ser l'instructor de la causa contra la portaveu en el Congrés de JxCat, Laura Borràs. Ara decidiran si investiguen el vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias, en relació amb el robatori de la targeta del telèfon mòbil de qui va ser la seva assessora, Dina Bousselham, i el posterior ús dels arxius que contenia.