El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha tancat la instrucció de la peça separada Dina, en la qual s'investiga el robatori del mòbil de l'exassessora de Podemos Dina Bousselham el 2015, i proposa jutjar el comissari jubilat i en presó preventiva José Manuel Villarejo, l'exdirector d'Interviú Alberto Pozas i l'exsubdirector d'aquesta mateixa revista Luis Rendueles per un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets.

A la interlocutòria del titular del jutjat central d'instrucció número 6, de deu pàgines, es detalla que la causa té origen en uns arxius trobats a l'entrada i escorcoll del domicili de Villarejo el 2017 en els quals hi havia informació personal de qui va ser assessora del líder de Podemos, Pablo Iglesias, així com dades sensibles del partit morat.

alberto basses|bassals @AlbertoPozas

Alberto Pozas, exdirector d'Interviú

Els fets

Segons explica en la interlocutòria García-Castellón, el novembre del 2015 sostreuen a l'Ikea d'Alcorcón l'abric de la parella de Bousselham —Ricardo Antonio Sa Ferreira—, en el qual hi havia diversos objectes, entre els quals hi havia el telèfon mòbil de l'assessora.

Just dos anys més tard d'aquest robatori, el novembre del 2017, apareixen al domicili de Villarejo un disc dur i dues memòries USB en els quals s'emmagatzemen unes carpetes denominades DINA 2 i DINA 3, que contenien arxius procedents de la targeta de memòria mini SD del mòbil sostret a Bousselham.

I apunta el jutge que els arxius d'un dels pendrives van ser copiats el 14 d'abril del 2016, mentre que els del disc dur són una còpia del pendrive realitzada el juliol del 2016. Sobre com va arribar en mans de Villarejo aquesta informació, a presó des de novembre del 2017 com a principal acusat de la macrocausa Tàndem, el magistrat indica que se sap que el contingut de la targeta de Bousselham va arribar a Pozas, que en aquell moment era director d'Interviú, que va guardar-ne una còpia al seu ordinador.

Aquest, al seu torn, "comparteix els arxius i gran part de la informació que conté la targeta amb el subdirector de la revista, Luis Rendueles" i posteriorment la SD és entregada al president del Grup Zeta Antonio Asensio.

El 2016, abans d'abril, Villarejo contacta amb Rendueles i li demana que li lliuri una còpia dels arxius de Bousselham. Segons explica el magistrat, Rendueles ho parla amb Pozas, i aquest "malgrat que sabia que la targeta contenia una informació personal aliena a Villarejo, accedeix a la petició". Ambdós es van veure amb el comissari i li van facilitar part del contingut.

Per aquesta raó, García-Castellón entén que aquests fets poden ser constitutius d'un delicte de descobriment i revelació de secrets. I afegeix que la imputació dels tres es basa en els indicis, en l'"extensa i abundant documentació que obra en la causa i en les declaracions de testimonis i investigats".