El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha denunciat aquest dijous davant la policia espanyola que està rebent "amenaces de mort" a les xarxes socials, després de demanar al Tribunal Suprem que imputi el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias.

El jutge ha posat en coneixement de la Comissaria General d'Informació de la Policia que està sent víctima d'una campanya d'assetjament a les xarxes socials.

Fonts de l'entorn del magistrat, que cita el diari El Mundo, asseguren que el jutge està tranquil i que relaciona aquesta campanya amb les revelacions que va fer l'excoordinador legal de Podemos José Manuel Calvente a l'Audiència Nacional quan va assegurar que la formació d'Iglesias té "un equip a sou per carregar-se els jutges i persones que l'ataquen".

La sala d'admissions penals del Suprem ha sol·licitat aquest dijous a la Fiscalia que informi si és procedent obrir causa al vicepresident, i unes altres persones per tres delictes relacionats amb la peça Dina en el marc del conegut com a cas Villarejo. És el pas habitual després que ahir l'Audiència Nacional va demanar al Suprem que investigués Iglesias en el marc d'una de les peces separades del cas Villarejo, per la seva condició d'aforat.

L'exposició raonada del jutge Manuel García Castellón ja és sobre la taula de l'alt tribunal, que demana a la Fiscalia que informi sobre competència i sobre si existeixen indicis per començar a investigar els aforats.