El Govern espanyol ha titllat de "mínim i residual" el seguiment "en la pràctica totalitat dels sectors" econòmics de la vaga general convocada avui a Catalunya, tot i que sí que ha parlat d'una major incidència en el sector educatiu, amb un 31,5 %. No obstant això, ha admès fins a 70 talls de carreteres.

En una compareixença davant els mitjans a la Delegació del Govern a Catalunya, el secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, ha fet aquest balanç del seguiment de la vaga general convocada avui a Catalunya per la Intersindical-CSC, un sindicat minoritari. Puigserver ha assumit la gestió de la Conselleria d'Interior i els processos electorals per decisió del Consell de Ministres en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El secretari general tècnic del Ministeri d'Interior ha assegurat que la vaga ha tingut un "escàs" impacte en els centres de treball.

Puigserver ha afegit que la vaga ha tingut un "limitat seguiment" encara que ha provocat en les artèries viàries, "al seu moment més àlgid", fins a 70 talls de carreteres, ha detallat.

En general, la jornada de vaga ha transcorregut aquest matí sense incidents, si bé s'ha detingut una persona a Sitges (Garraf) que estava participant en una protesta a la C-32, perquè tenia antecedents i no podia manifestar-se, i s'ha identificat una altra persona a Premià de Mar (Maresme) "com a autor d'una agressió a un ciutadà" que intentava evitar un tall de trànsit, ha explicat.