Poques hores després que la important plataforma americana Bloomberg ensorrés el president espanyol, Pedro Sánchez per estar "de vacances amb la família" i no comparèixer quan la situació del coronavirus a l'Estat "empitjora cada dia", el dirigent socialista ha cancel·lat els seus plans d'estiueig. Sánchez ha tornat de Doñana tres dies abans del previst i ja és a La Moncloa, segons ha avançat La Información.

Fins ara el president del govern espanyol estava de vacances al Palau de Las Marismillas de Doñana, on estava estiuejant després d'haver estat uns dies en un luxós complex de Lanzarote que també va despertar moltes crítiques.

Les seves vacances coincideixen amb un nou augment de contagis a Espanya. Just aquest dijous, el Ministeri de Sanitat va registrar un total de 7.039 nous positius per Covid-19. "Les coses no van bé, no podem deixar que la transmissió continuï", va advertir ahir Fernando Simón.

Les polèmiques vacances de Sánchez

A principis d'agost, el president espanyol va escollir la finca de Lanzarote que Hussein de Jordània va regalar al rei emèrit per passar-hi una setmana de vacances. Es tracta de la finca La Mareta, on hi ha un casalot-palau que el rei de Jordània es va construir a finals dels anys 70. El complex s'ha utilitzat durant anys com a residència ocasional per a la família reial espanyola en vacances, i també l'havien utilitzat els expresidents José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero.

Després d'una breu pausa per reunir-se a Mallorca amb el rei Felip VI, Sánchez va tornar a Lanzarote i va allargar l'estada més dies dels que estava previst. El president va continuar les seves vacances a la finca del Palau de las Marismillas, una casa-palau patrimoni de l'Estat situada al Parc Nacional de Doñana (Andalusia). Des d'allà, Sánchez va assistir a una missa de difunts a Matalascañas (Huelva), on va rebre l'esbroncada d'algunes persones amb crits de "fora, fora" i "pocavergonya", tot i que també hi havia qui l'aplaudia.

 

Les crítiques de Bloomberg a la gestió de Sánchez

L'article de Bloomberg es fa creus de l'absentisme del president espanyol, que s'ha passat pràcticament tot el mes d'agost de vacances. "Encara que Sánchez ha seguit participant a distància en reunions de crisi, el seu silenci públic queda ara molt lluny de les compareixences setmanals que feia en el moment més àlgid de la pandèmia, quan va arribar a afirmar que Espanya estava en guerra. Llavors el govern realitzava rodes de premsa diàries, i a vegades dos cops al dia, per informar del virus", insisteix.

La plataforma econòmica no dubta a comparar la gestió de Pedro Sánchez amb la del govern italià. "La gestió de la pandèmia per part de Sánchez ha estat criticada àmpliament, mentre que Itàlia, que va servir de model per a Espanya en ser la primera que va entrar en confinament, sembla que té una millor gestió de la crisi. Els dos països es troben en recessió profunda i han hagut d'intentar equilibrar la necessitat de mantenir els ciutadans sans i estalvis amb la voluntat de treure profit de la temporada d'estiu", ha afegit.