El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebut una escridassada a la sortida d'una església a Matalascañas (Huelva), on passa part de les seves vacances, en concret a la reserva de Doñana.

Els fets van passar ahir a la tarda i han transcendit avui. Algunes persones que es trobaven a l'exterior de la parròquia de Sant Francesc d'Assís van començar a cridar "fora, fora" i "pocavergonya", mentre que alguns l'aplaudien.

Sánchez va assistir a una missa de difunts en record de José María Pérez Ayala, treballador de Doñana i reconegut mediambientalista.

Durant l'esbroncada, alguns dels crítics amb Sánchez s'hi han acostat, però no s'ha arribat a produir cap incident. Membres dels serveis de seguretat del president espanyol han fet un cordó i han permès que pugés al seu vehicle per tornar a Doñana.

Sánchez porta gairebé tot el mes d'agost de vacances. La primera part la va passar en una finca que va regalar Hussein de Jordània al rei emèrit a Lanzarote, i la segona a Doñana.

Es tracta de la finca La Mareta, on hi ha un casalot-palau que el rei de Jordània es va construir a finals dels anys 70. El 1981 Hussein de Jordània va cedir la finca i l'edifici a Joan Carles I, i va acabar passant a mans del Patrimoni Nacional.

El president espanyol va fer un parèntesi en el seu descans, durant 6 hores, per traslladar-se a Mallorca i despatxar amb Felip VI, en plena polèmica per la fugida de Joan Carles I.

Quan encara no s'havia revelat que el rei emèrit havia fugit als Emirats Àrabs, Sánchez va indicar que corresponia a la Casa Reial o a Joan Carles comunicar-ne la ubicació. 

"Som institucions diferents" i les qüestions que hagin de comunicar vinculades a aquest assumpte "han de ser la Casa Reial o el mateix afectat" els qui les comuniquin, va afirmar Sánchez en una roda de premsa des del Palau de Marivent.

Després de la roda de premsa el president espanyol va emprendre un vol de tornada cap a Lanzarote, des d'on dies després es va traslladar a Doñana.

Sánchez no ha volgut perdre's les vacances, malgrat que Espanya lidera el repunt del coronavirus a nivell europeu, amb el risc que això comporta per a la represa econòmica i la tornada del curs escolar, i amb la polèmica per la fugida del rei emèrit.