El president espanyol, Pedro Sánchez, se n'ha tornat de vacances a Lanzarote, després d'una curta estada de 6 hores avui a Mallorca, on ha despatxat amb el rei Felip VI. Sánchez havia aterrat en un avió de la Força Aèria Espanyola a la base de Son Sant Joan a les 12 del migdia, i a les 18 hores ja tornava a enlairar-se amb destinació a Lanzarote, on ha arribat a les 20:30 (hora peninsular).

Inicialment, Sánchez va informar que havia d'acabar les vacances avui, però ara ha decidit perllongar-les, possiblement fins dilluns, segons informa el diari Abc.

El president espanyol passa l'estada en un palau-residència que el rei Hussein de Jordània va cedir en el seu dia a Joan Carles I en el marc de la fluïdesa de relacions del rei emèrit amb jerarques àrabs.

La Mareta Lanzarote Pedro Sánchez EFE

Les vacances de Sánchez coincideixen amb el rebrot de coronavirus a Madrid, que ha passat a ser considerat zona de risc per diversos països europeus. L'hospital 12 de Octubre de Madrid ha començat a suspendre operacions que comportin ingrés hospitalari pel repunt del coronavirus. Només se n'han exclòs les intervencions oncològiques i les d'urgències. 

En les últimes 24 hores, el Ministeri de Sanitat ha comunicat que hi ha hagut un augment de 1.690 casos a Espanya, fet que eleva el total de casos a 329.784 des del març. Aquestes dades, però, no són les reals, ja que la Comunitat de Madrid no ha pogut aportar les seves xifres argumentant problemes tècnics.

Al capdavant del Ministeri de Sanitat ha quedat Silvia Clazón, que va ser nomenada secretària d'Estat de Sanitat fa tot just una setmana.

Durant el seu període estival també ha esclatat la imputació del soci de Sánchez al govern, Podemos, per finançament irregular.

Igual que Sánchez, també està de vacances el màxim responsable de la lluita contra la pandèmia, el ministre de Sanitat, Salvador Illa. El ministre ha aparegut de vacances a la comarca del Matarranya (Terol), i va ser vist dilluns a Cretes i a la Freixneda, on ha passat uns dies. Durant la visita a Cretes, el ministre ha coincidit amb el president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Juan José Omella, arquebisbe de Barcelona, que s'hi trobava passant uns dies, ja que és la seva localitat natal. Han tingut l'oportunitat de compartir taula durant uns minuts i de forma informal a l'Hotel Vila de Cretes.